Saha anu gereja Kristus?
  • ngadaptar

Saha anu gereja Kristus?

Ku: Batsell Barrett Baxter

Salah sahiji anu ngabela pangheubeulna ngeunaan balik deui ka Kristen Perjanjian Anyar, minangka sarana ngahontal persatuan sadaya mukmin ka Kristus, nyaéta James O'Kelly ti Garéja Methodist Episcopal. Dina 1793 anjeunna kaluar tina konferensi Baltimore di gareja sareng nyebut batur pikeun miluan anjeunna pikeun nyandak Kitab Suci minangka hiji-hijina sahadat. Pangaruhna kalolobaan parantos dirasakeun di Virginia jeung Propinsi Sulawesi Tenggara di mana sajarah bersih yén tujuh tujuh rebu pamariksaan nuturkeun kapamimpinan nuju nuju balikna primitip Kristen Perjanjian Anyar.

Dina 1802 gerakan anu dipimilik ku di Baptists di New England dipingpin ku Abner Jones sareng Elias Smith. Wereta paduli "ngaran-ngaran éditan" na mutuskeun mérés ukur ngaran Christian, nyandak Alkitab pikeun panduan wungkul. Dina 1804, di beulah kulon kulon ti Kentucky, Barton W. Stone sareng seueur da'wah Presbyterian sanésna nyandak tindakan anu sanés nyatakeun yen aranjeunna bakal nyandak Kitab Suci salaku "pituduh wungkul ka sawarga." Thomas Campbell, sareng anak khas, Alexander Campbell, léngkah anu laksanakeun dina 1809 taun-taun ayeuna ayeuna di Propinsi Jawa Barat. Contta ngusulkeun yén euweuh nu kudu dileungitkeun kana urang Kristen salaku hiji perkara doktrin anu henteu salami Perjanjian Anyar. Sahiji opat gerakan-sésa ieu henteu merdika dina kamekaran-pamasina, aranjeunna janten hiji gerakan nyorot ku sabab tujuan umum sareng plea. Lalaki ieu henteu ngajengkeun awal garéja anyar, tapi rada balik ka garéja Kristus sakumaha dijelaskeun dina Kitab Suci.

Anggota garéja Kristus teu nyusun dirina salaku garéja anyar anu dimimitian di awal awal abad 19th. Rada, sakumna gerakan dirancang pikeun baranahan dina waktos parantos gareja anu parantos didirikan di Pentekost, AD 30. Kakuatan banding perenahna di restorasi garéja aslina Kristus.

Primarilyta utamina plea persatuan agama dumasar kana Alkitab. Dina dunya beragama dibagakeun percaya yén Alkitab mangrupakeun hiji-hijina pangbagi anu umumna pikeun anu paling, upami teu sadayana, jalma-sieun sieun di darat tiasa ngahiji. Ieu daya tarik pikeun balik deui ka Alkitab. Pleta pamaen nyarios dimana Alkitab nyarios sareng manten janten dimana Alkitab jempé di sadaya perkara anu patali ka agama. Furtherta salajengna negeskeun yén dina sadayana agama kedah janten "Maka Gusti PANGERAN" kanggo sadaya anu dipigawé. Tujuan kanggo kahijian agama sadaya mukmin Kristus. Dasarna nyaeta Perjanjian Anyar. Metoda nyaéta restorasi Kristen Perjanjian Anyar.

Estimabiliti estimasi anu panganyarna didaptarkeun langkung ti 15,000 gereja individu Kristus. "Christian Herald," publikasi agama umum anu nampilkeun statistik ngeunaan sagala gereja ngira-ngira yén kanggotaan total gereja Kristus nyaeta 2,000,000. Aya leuwih ti lalaki 7000 anu da'wah masarakat awam. Kaanggotaan gareja pangpentingna di nagara kidul Amérika Serikat, utamana Tennesse sareng Texas, najan jamaah aya di unggal lima puluh nagara bagian sareng di langkung ti dalapan puluh nagara deungeun. Perluasan misionaris parantos ngalebetkeun saatos kadua Perang Dunya di inropa, Asia sareng Afrika. Leuwih ti pagawe 450 full time dirojong di luar negeri. Gereja Kristus ayeuna gaduh lima kali saloba anggota salami dilaporkeun dina Sénsus Agama Amérika Sarikat 1936.

Nuturkeun rencana organisasi anu dipanggihan dina Perjanjian Anyar, gereja Kristus mangrupakeun otonom. Iman umumna aya dina Alkitab sareng kabuhunkeun dina ajaranna nyaéta dasi kapala nu ngahijikeun éta duaan. Aya markas puseur gareja, sareng moal aya organisasi punjul ti para kokolot masing-masing jamaah lokal. Jamaah ngagaduhan sacara sukarela dina dilereskeun sareng yatim yuswa yuswa, dina da'wah manéh dina widang anu anyar, atanapi aya di karya anu sanés.

Anggota garéja Kristus ngalaksanakeun opat puluh akademi sareng sakola sekundér, sareng sareng tujuh puluh lima panti asuhan jeung imah bumi yuswa yuswa. Aya sakitar majalah 40 sareng tabloid sejen anu diterbitkeun ku anggota individu gareja. Program radio sareng televisi nasional, katelah "The Herald of Truth", disponsoran ku garéja Highland Avenue di Abilene, Texas. Loba anggaranana ageung tina $ 1,200,000 nyumbang sacara bébas-gratis ku gereja séjénna Kristus. Program radio ayeuna ngadangukeun langkung ti langkung ti stasiun radio 800, sedengkeun program televisi ayeuna muncul dina langkung ti 150 stasion. Usaha radio anu sanésna ogé dipikawanoh salaku "World Radio" téh gaduh jaringan stasion 28 di Brazil wungkul, sareng aktipkeun sacara efektif di Amérika Serikat sareng sababaraha nagara-nagara deungeun sanesna, tur bakal diproduksi dina basa 14. Program iklan éksténsif dina majalah nasional ngarah dimimitian dina bulan Nopémber 1955.

Henteu aya konvénsi, rapat taunan, atawa publikasi resmi. The "dasi anu kabeungkeut" mangrupakeun kasatiaan umum kana prinsip restorasi Kristen Perjanjian Anyar.

Dina unggal jamaah, anu parantos aya cukup lila pikeun jadi dikelompokeun sacara pinuh, aya seueur seueur kokolot atanapi presbyter anu dijadikeun badan. Ieu lalaki dipilih ku jamaah satempat dina dasar kualifikasi anu parantos dina Kitab Suci (1 Timothy 3: 1-8). Porsi sahandapeun kokolotna nyaéta deacons, guru, sareng evangelists atanapi menteri. Kiwari dimungkinkeun teu gaduh otoritas sarua atanapi punjul ti para kokolot. Para kokolot anu angon atanapi nonoman anu ngajabat di Masih Kristus nurut Kaputusan Anyar, anu mangrupakeun salah sahiji konstitusi. Aya otoritas earthly punjul ti sesepuh di garéja lokal.

Nu otograpi asli genep puluh genep buku nu disusun ku Alkitab dianggap diideuan ku Allah, ku hal ieu dimaksudkan yén aranjeunna henteu janten akal sareng nulis. Rujukan ka Kitab Suci digawekeun pikeun mésér unggal patarosan agama. Pengumuman ti Kitab Suci dianggap kecap akhir. Buku pangajaran dasar gareja sareng dasar sadaya da'wah nyaéta Alkitab.

Enya. Pernyataan dina Yesaya 7: 14 dicokot salaku nubuat kalahiran parawan Kristus. Petikan Perjanjian Anyar sapertos Mateus 1: 20, 25, ditarima di peunteun beungeut salaku deklarasi lahir parawan. Kristus katampi minangka hiji-hijina Putra Allah anu parantos, dihijikeun dina jalmana sulpat sampurna sareng wawanen sampurna.

Ngan ukur aya sareng rasa sanésna Allah témpélkeun soleh janten déwa anu langgut tur langgeng kaleungitan sacara langgeng. Pernyataan ti Rosululloh Peter, "Tina hiji bebeneran kuring ngarasa yén Alloh henteu hormat ka jalma, tapi saban bangsa sieun yén anjeunna séhat-Na jalanna bener nya ditarima heula" (Rasul 10: 34-35.) Ditempatkeun ku hiji bukti yen Allah henteu diturutan individu pikeun salamet atanapi kaleungitan sacara langgeng, tapi unggal lalaki nangtukeun takdir sorangan.

Kecap baptize asalna tina kecap Yunani "baptizo" sareng sacara harfiah ngandung harti, "pikeun nga-kéngen, neuleumkeun, pikeun terjun." Salian hartina literatur dina kecap, immersion ieu prakték kusabab praktisi garéja urang aya di jaman Apostolik. Sejen satuluyna, ngan ukur immersion anu matuh kana pedaran baptisan anu diingkeun ku rasul Paulus di Romawi 6: 3-5 dimana anjeunna ngucapkeunana salaku astana sareng jadian.

Henteu ngan hiji jalma anu ngahontal "umur akuntabilitas" anu ditarima kana baptisan. Hal ieu dituduhkeun yén conto anu diserat dina Perjanjian Anyar sok jalma anu nguping Injil anu diajarkeun sareng percaya. Iman kedah salawasna sateuacanna baptisan, ku kituna ngan anu umurna cukup anu dipikaharti sarta percanten manéh dianggap salaku subjék pas keur baptisan.

No. Mentri atanapi evangelists gareja boga prerogatives husus. Aranjeunna teu ngagem judul Reverend atanapi Rama, tapi kajawabna ngan saukur ku istilah Brother salaku sakumna lalaki sanés gereja. Marengan sesepuh jeung nu lianna aranjeunna pituah sareng mamatahan jalma anu milarian pitulung.

meunangkeun dina Toel

  • Menteri internét
  • PO Box 2661
    Davenport, IA 52809
  • 563-484-8001
  • alamat surélék ieu keur ditangtayungan ti spambots. Anjeun kudu diaktipkeun JavaScript pikeun nempokeunana.