Gereja Kristus ... Saha jalma ieu?
  • ngadaptar
Gereja Kristus ... Saha jalma ieu?

Ku Joe R. Barnett


Anjeun meureun geus ngadéngé gereja Kristus. Sahingga anjeun resep: "Saha jalma ieu? Naon - upami nanaon - manéh aranjeunna tina ratusan gereja sanésna di dunya?

Anjeun meureun geus terang:
"Naon tukang sajarah maranéhanana?"
"Sabaraha anggota dipibanda?"
"Naon anu dipilampah na?"
"Kumaha aranjeunna diatur?"
"Kumaha maranéhna nyembah?"
"Naon anu aranjeunna percaya ngeunaan Alkitab?

Sabaraha Anggota?

Di sakuliah dunya aya sawatara jamaah 20,000 di gereja Kristus ku total 21 / 2 ka 3 juta anggota individu. Aya jamaah alit, diwangun ku ukur sababaraha anggota - na ageung anu diwangun ku sababaraha rébu anggota.

Konsentrasi kakuatan kakuatan numerikis di gereja Kristus na aya di beulah kiduleun Amérika Serikat dimana, contona, aya ngeunaan anggota 40,000 dina sababaraha jamaah 135 di Nashville, Tennesse. Atawa, di Dallas, Texas, dimana aya sakitar anggota 36,000 di jamaah 69. Di nagara sapertos Tennesse, Texas, Oklahoma, Alabama, Kentucky - jeung sajabana - aya hiji garéja Kristus sacara praktis na di unggal kota, henteu aya sabaraha ageung atanapi leutik.

Samentara jumlah jamaah sareng anggota sanés langkung seueur di tempat sanésna, aya gereja Kristus dina unggal nagara di Amérika Serikat sareng 109 nagara-nagara séjén.

Jalma of Spirit Restorasi

Anggota gereja Kristus nyaeta jelema anu ngabulahkeun sumanget - saderekkeun hoyong malikkeun garéja Perjanjian Anyar Anyar.

Dr. Hans Kung, saurang ahli ngeunaan Europeanropa anu saé dipikawanoh, paruménkeun sababaraha taun ka tukang buku "The Church". Dr Kung lamenta yén garéja anu parantos leungit jalan; geus jadi beungbeurat sareng tradisi; geus gagal jadi naon Kristus rencanana kudu.

Hijina jawaban, numutkeun Dr. Kung, nya balik ka Kitab Suci kanggo ningali kumaha siga gareja anu mimiti, teras cageur dina abad ka-20 panggih jeung garéja aslina. Ieu gereja Kristus anu milari ngalakonan.

Dina bagian ahir abad ka-18th, lalaki tina rupa-rupa rupa karajaan anu beda, diajar bebas tina saling, di belahan dunya, nanyakeun ka:

-Naha henteu balik deui ka baleur batan kesederhanaan jeung murni gareja abad-hareup?
- Naha henteu nyandak Alkitab nyalira sareng sakaligus nuluykeun "kuat dina ngajar rasul ..." (Rasul-rasul 2: 42)?
-Naha henteu melak cikal anu sarua (Firman Allah, Lukas 8: 11), anu Kristen awal abad ieu anu dikawasa, sareng janten jalma-jalma Kristen wungkul, sakumaha kitu?
Pleta ngabutuhkeun sareng dulur ngabareuman denominationalism, miceun agama manusa, sareng nuturkeun wungkul Alkitab.

Aranjeunna ngajarkeun yén henteu kedah diperyogikeun jalma ti lampah iman kajaba naon anu dibuktikeun dina Kitab Suci.

Aranjeunna nyorot yén balik ka Alkitab henteu hartosna panawaran simpangan sanés, tapi parantos balik deui ka garéja aslina.

Anggota gereja Kristus anu sumanget kana pendekatan ieu. Ku Alkitab mangrupakeun panampuan urang nu ukur urang milari neangan naon anu ngagem garéja asli tur malik deui deui.

Kami henteu ogé ningali arrogén, tapi sabalikna. Kami simpen yén urang henteu ngabogaan hak pikeun menta kasatiaan lalaki ka organisasi manusa-tapi anu ngan ukur hak nyebut lalaki pikeun miluan Allah.

Henteu A Denomination

Ku sabab kitu, urang henteu resep creeds jieunan manusa, tapi ngan saukur di pola Perjanjian Anyar. Kami henteu nyusun diri urang salaku denominasi - teu janten Katolik, Protestan, atanapi Yahudi - ngan saukur salaku anggota garéja anu parantosan Yesus sareng nu paeh.

Sareng éta, saliwatan, naha urang ngagem ngaranna. Istilah "garéja Kristus" henteu dianggo salaku ngaran denominasi, tapi rada salaku istilah panétik anu nunjukkeun yén garéja milik Kristus.

Kami mikawanoh kalemahan sareng kalemahan pribadi urang sorangan - sareng ieu anu langkung alesan pikeun milari taliti nuturkeun rarancang anu cukup-sampurna sareng sampurna Allah pikeun Allah.

Kahijian Dumasar Kana Alkitab

Kusabab Alloh parantos disayalkeun "sadayana otoritas" ka Kristus (Mateus 28: 18), sareng saprak manehna ngagaduhan janten juru carios Allah dinten (Ibrani 1: 1,2), urang yakin yén urang ngan Kristus boga kawenangan pikeun nyarios naon garéja sareng naon urang kudu ngajar.

Sarta saprak ukur Perjanjian Anyar masihan parentah Kristus ka murid-murid, dirina nyalira kedah dijadikeun dadasar pikeun sakabéh pangajaran sareng praktek kaagamaan. Ieu fundamental sareng anggota gereja Kristus. Simkuring yakin yén ngajar Perjanjian Anyar tanpa modifikasi mangrupakeun hiji-hijina jalan pikeun mingpin lalaki sareng awewe jadi urang Kristen.

Simkuring yakin division agama anu goréng. Isa ngado'a pikeun persatuan (Yohanes 17). Sareng salajengna, rasul Paulo parobruk ka jalma anu dibagi ngahiji dina Kristus (1 Korinta 1).

Simkuring yakin hijina cara pikeun ngahontal kahijian nyaeta ku mulang ka Alkitab. Kompromi teu tiasa nyadangkeun. Sareng pasti moal aya jalma, sareng sakumpulan jalma, teu gaduh hak pikeun nyetel sakumpulan aturan anu kedah sadayana manten dulur. Tapi sakabehna ditangtoskeun nyarios: "Hayu urang ngahiji ku turutan-ex handap Alkitab." Ieu adil. Ieu aman. Ieu katuhu.

Ku kituna gereja Kristus ngabales kahijian agama dumasar kana Alkitab. Simkuring yakin yén pikeun ngalanggan naon waé anu sanés Perjanjian Anyar, pikeun nampik taat sagala paréntah Perjanjian Anyar, atanapi nuturkeun naon waé praktekna teu dirojong ku Perjanjian Anyar disebarkeun atanapi nyandak jauh tina ajaran Allah. Sareng nambihan sareng pangurangan duanana dikutuk dina Alkitab (Galata 1: 6-9; Wahyu 22: 18,19).

Ieu alesan Perjanjian Anyar mangrupakeun hiji-hijina aturan iman jeung prakna urang gaduh di gereja Kristus.

Tiap Jamaah Diparéntahkeun

Gereja Kristus teu gaduh hiji trappings birokrasi organisasi modern. Henteu aya papan jubatan - kabupaten, daérah, régional, nasional atawa internasional - henteu aya markas earthly sareng henteu organisasi anu disusun ku manusa.

Unggal jamaah nyaéta otonomi (nyalira) sareng bebas tina unggal jamaah sejen. Hijina dasi anu ngabeungkeut loba jamaah babarengan mangrupakeun kasatiaan umum ka Kristus sareng Alkitab.

Henteu aya konvénsi, rapat taunan, sareng publikasi resmi. Jamaah badé ngabagékeun dina ngabantosan imah barudak, imah pikeun manula, anu misi, jeung sajabana. Sanajan kitu, partisipasi sacara sukarela di bagian masing-masing masing-masing jamaah sareng teu aya jalma atawa jalma teu ngaluarkeun kawijakan atawa ngadamel kaputusan pikeun jamaah anu sanés.

Unggal jamaah diatur sacara lokal ku pluralitas para kokolot anu dipilih ti kalangan anggota-jalma. Ieu lalaki anu minuhan kualifikasi husus pikeun kantor ieu dirumuskeun dina 1 Timothy 3 sareng Titus 1.

Aya ogé deacons di unggal jamaah. Ieu kedah sasuai dina kualifikasi Alkitabiah 1 Timothy 3. abdi

Item Ibadah

Ibadah di gereja Kristus puseur dina lima barang, sarua jeung di garéja abad-hareup. Simkuring yakin pola penting. Isa ngadawuh, "Allah teh sumanget, sareng jalma anu nyembah anjeunna kedah nyembah ka roh na bebeneran" (Yohanes 4: 24). Ti pernyataan ieu kami diajar tilu hal:

1) Ibadah urang kedah diarahkeun ka objek katuhu ... Allah;

2) Ieu kedah ditanya ku sumanget anu bener;

3) kedah janten nurutkeun bebeneran.

Pikeun nyembah ka Allah dumasar kana kaleresan kanggo ibadah ka abdi kana Pangéranna, sabab Kecap na kabeneran (John 17: 17). Kituna, urang moal kudu ngaluarkeun barang anu kapendak na, sareng kami henteu kedah ngalebetkeun sagala barang anu henteu kapendak dina Word na.

Dina perkara agama urang kudu leumpang ku iman (2 Korinta 5: 7). Kusabab iman asalna tina dédéngéan Kecap Alloh (Rum 10: 17), naon anu henteu otorisasi ku Alkitab teu tiasa dilakukeun ku iman ... na naon henteu iman nyaeta dosa (Rum 14: 23).

Lima item anu disembah ku garéja abad-lami mimiti nyanyi, ngadoa, da'wah, méré, sareng dahar dahar peuting PANGERAN.

Upami anjeun terang sareng gereja Kristus anjeun meureun sadar yen dina dua barang-bagian éta praktis kami mah béda ti nu paling ageman ageman. Jadi ngidinan kuring bade difokuskeun dua ieu, sareng nangtang alesan kami pikeun naon urang.

Acappella Singing

Salasahiji hal anu pangseringna aya bewara ngeunaan gereja Kristus nyaeta urang nyanyi tanpa pamakean alat mékanik musik, saurang cappella nyanyi nyaeta hiji-hijina musik dipake dina ibadah urang.

Kantun nyatakeun, didieu aya alesan: urang milari nyembah dumasar kana parentah Perjanjian Anyar. Perjanjian Anyar daun musik instrumental kaluar, ku kituna, urang percanten ka bener tur aman ninggalkeun eta pisan. Lamun urang nganggo alat-alat mékanis, urang tangtu kudu ngalakukeun otoritas Perjanjian Anyar.

Aya ngan hiji ayat 8 dina Perjanjian Anyar dina bahasa musik dina ibadah. Di dieu aranjeunna

"Jeung lamun maranéhna menyanyi tembang pamujaan, aranjeunna angkat ka Gunung Olives" (Mateus 26: 30).

"ngeunaan tengah wengi Paul sareng Silas sholat sareng nyanyi tembang pamujaan ka Allah ..." (Rasul-rasul 16: 25).

"Kituna abdi bakal muji Thee diantawis kapir, sareng nanyi ka ngaran thy" (Rum 15: 9).

"... Kuring baris sing ku sumanget jeung Abdi ogé sing jeung pikiran" (1 Korinta 14: 15).

"... dieusian ku Ruh, anu alamat saling dina jabur sareng tembang pamujaan jeung lagu spiritual, nyanyi jeung ngadamel wirahma ka PANGERAN ku sadayana haté anjeun" (Epesus 5: 18,19).

"Hayu Kecap kecap-Na Kristus cicing di maneh pisan, sabab ngajarkeun sareng ngahutbah karana dina sadaya hikmah, sareng anjeun nyanyi jabat sareng tembang pamujaan sareng lagu spiritual sareng hatur nuhun dina hate anjeun ka Allah" (Kolosa 3: 16).

"Kuring baris ngadéklarasikeun ngaran thy ka Dulur-dulur kuring, di tengah-gareja abdi moal sing saha-kasenian ka Thee" (Ibrani 2: 12).

"Dupi aya anu anjeun diantara anjeun sangsara? Bisa anjeunna neneda. Sakabéh anu riang Kudu anjeunna nanyakeun muji?" (James 5: 13).

Angklung mékanik musik sacara penting henteu aya dina saluran ieu.

Dina sajarahna, penampilan musik penting dina ibadah garéja éta henteu dugi ka abad ka-kagenep Masehi, sareng moal aya anu prakték umum nepi ka sanggeus abad ka-kadalapan.

Musik nada dipenden sacara kuat ku pamingpin agama sapertos John Calvin, John Wesley sareng Charles Spurgeon kusabab henteuna aya dina Perjanjian Anyar.

Mingguan Observasi Puncak PANGERAN

Tempat anu sanésna anjeun parantos perhatikeun bédana antara gereja Kristus sareng grup agama anu sanés aya dina dahar peuting PANGERAN. Dahar peuting peringatan ieu diresmikeun ku Yesus dina wengi panghianatan na (Mateus 26: 26-28). Hal ieu ditengetan ku urang Kristen dina mémori tina pupusna Gusti (1 Korinta 11: 24,25). Lambang - roti anu ngajaung sareng buah anggur tina mamalia - melambangkan awak sareng getih Yesus (1 Korinta 10: 16).

Gereja Kristus mah langkung seueur tina seueur-dintenna parantos nengetan daharna Gusti urang dina dinten munggaran unggal minggu. Deui, alesan urang museur dina tekad urang pikeun nuturkeun pangajaran tina Perjanjian Anyar. Nyebutkeun, ngajéntrékeun praktek gereja abad-hareup, "Sareng sareng dinten mimiti minggu ... murid-murid sumping babarengan pikeun megatkeun roti ..." (Rasul-rasul 20: 7).

Sababaraha nenda yén téks henteu netepkeun dinten kahiji unggal minggu. Ieu leres - sagampil paréntah pikeun niténan Sabat henteu nangtukeun unggal Sabat. Ieu parentah ngan saukur, "apal Poé Sabat pikeun nuhunkeun suci" (Budalan 20: 8). Yahudi ngarti kana hartosna unggal Sabat. Sigana urang yén ku alesan anu sarua "dinten anu minggu saminggu" hartina dinten anu mimiti dina unggal minggu.

Deui, urang terang tina seueur sajarah anu terhormat sareng Neander sareng Eusebius yen urang Kristen dina abad ka-mimiti mimiti nyepeng PANGERAN PANGERAN unggal Minggu.

Sarat Kaanggotaan

Sugan anjeun terang, "Kumaha carana sangkan saurang anggota garéja Kristus?" Naon istilah kaanggotaan?

Gereja Kristus teu nyarios kaanggotaan dina segi sababaraha rumus anu kudu diturutan pikeun ditampa sacara gereja. Perjanjian Anyar masihan léngkah-hal anu dicandak ku jalma-jalma dina dinten jalma pikeun janten urang Kristen. Nalika hiji jalma janten Kristen anjeunna otomatis janten anggota garéja.

Sami bener gereja Kristus ayeuna. Aya set misah tina aturan atanapi upacara anu kedah waé angkat ka janten gareja. Nalika hiji janten Kristen anjeunna, dina waktos anu sareng, janten anggota gareja. Henteu aya léngkah salajengna diwajibkeun pikeun cocog pikeun kaanggotaan gereja.

Dina dinten anu pangheulana ayana gereja jalma anu kasuhun sareng dibaptis kasalametan (Rasul 2: 38). Sarta ti dinten éta maju sadaya jalma anu kasalametan dilebetkeun kana gareja (Rasul 2: 47). Numutkeun ayat ieu (Rasul-rasul 2: 47) Allah anu ngagaduhan nambihanna. Kituna, dina milarian nuturkeun pola ieu, urang ngayakeun ngajawab jalma kana garéja atawa maksa kana sababaraha studi anu diperyogikeun. Urang teu boga hak pikeun nungtut naon bae saluareun anu aya taatana ka Juru Salamet.

Kaayaan hampura anu diajarkeun di Perjanjian Anyar nyaéta:

1) Kedah ngadangu manéh, pikeun "iman asalna tina dédéngéan firman Alloh" (Rum 10: 17).

2) Kedah percanten, sabab teu percanten ka "Gusti teu mungkin dilampahkeun sareng Allah" (Ibrani 11: 6).

3) Kedah tobat tina dosa kaliwat, pikeun Alloh "paréntah sadaya lalaki, unggal tempat dimana tobat" (Rasul-rasul 17: 30).

4) Kedah nya kedah masihan Kami ka Yesus salaku Gusti, sabab tiasa nyarios anjeunna "Anjeunna anu ngaku urang sateuacan aya lalaki, anjeunna bakal anjeunna ogé ngaku ngaku bapa anu aya di sawarga" (Mateus 10: 32).

5) Sareng hiji kedah dibaptiskeun pikeun ngahampura tina dosa, kanggo Peter ngarioskeun, "tobat, janten dibaptis saban anjeun dina nami Yesus Kristus kanggo épisi dosa anjeun ..." (Rasul-rasul 2: 38) .

Tekenan kana Baptisan

Gereja Kristus gaduh reputasi kanggo ngémutan pisan kana kabutuhan baptisan. Najan kitu, urang ulah ngantebkeun baptisan salaku "ordinance garéja", tapi paréntah Kristus. Perjanjian Anyar ngajarkeun baptisan salaku kalakuan anu penting pisan pikeun kasalametan (Tandaan 16: 16; Rasul 2: 38; Rasul 22: 16).

Kami henteu latihan baptisan orok sabab baptisan Perjanjian Anyar ngan kanggo dosa anu tos ka PANGERAN dina kapercayaan sareng penitence. Anak orok teu boga dosa ngahaja, sareng moal tiasa cocog salaku pangagem.

Hijina bentuk baptisan anu urang latihan di gereja Kristus nyaeta immersion. Kecap Yunani ti mana kecap dibaptis asalna hartina "pikeun lolos, neuleumkeun, bakal ngahiji, bakal terjun." Sarta Kitab Suci salawasna nunjuk ka baptisan salaku astana (Rasul 8: 35-39; Rum 6: 3,4; Kolosa 2: 12).

Baptisan penting pisan sabab Perjanjian Anyar ngedalkeun tujuan-hal éta:

1) Ieu asup ka Karajaan (John 3: 5).

2) Ieu nya kedah ngahubungan getih Kristus (Romawi 6: 3,4).

3) Ieu nya asup ka Kristus (Galata 3: 27).

4) Ieu kanggo kasalametan (Tandaan 16: 16; 1 Peter 3: 21).

5) Ieu kanggo pangisi dosa (Rasul 2: 38).

6) ista ogé keur nyeuseuh dosa (Rasul 22: 16).

7) Ieu asup ka garéja (1 Korinta 12: 13; Epesus 1: 23).

Kusabab Kristus pupus kanggo dosa dunya sakedik sareng uleman pikeun dibetuhkeun dina rahmat na tiasa dibuka pikeun sadayana (Rasul 10: 34,35; Wahyu 22: 17), kami henteu percaya yén saha anu ditestinkeun kanggo kasalametan atanapi ngahukuman. Sababaraha bakal milih datang ka Kristus dina iman sareng taat sareng bakal disimpen. Batur bakal nolak klaimna sarta dihukum (Tandaan 16: 16). Willta moal kaleungitan sabab dicirian kanggo panghukuman, tapi sabab lantaran jalanna aranjeunna.

Dimana waé anjeun aya di momen ieu, kami miharep anjeun bakal mutuskeun nampi kasalametan anu ditawarkeun ku Kristus - anjeun bakal nawiskeun diri anjeun dina iman taat sareng janten anggota garéja-Na.

meunangkeun dina Toel

  • Menteri internét
  • PO Box 2661
    Davenport, IA 52809
  • 563-484-8001
  • alamat surélék ieu keur ditangtayungan ti spambots. Anjeun kudu diaktipkeun JavaScript pikeun nempokeunana.