A Telepon Pikeun Kristen Perjanjian Anyar
  • ngadaptar

Yesus pupus kanggo garéja-Na, jaman Suharto Kristus. (Epesus 5: 25-33) Lalaki sapanjang sajarahna ngaruksak garéja anu Kristus pupus kanggo ngalangkungan denominationalism, ku nambihan hukum-jieunan manusa kana Kitab Suci, sareng pikeun nuturkeun agama lian lian ti Alkitab Suci.

Ieu mungkin kiwari, janten taat kana wasiat Kristus. Kristen tiasa ngabéréskeun mulangkeun garéja ka janten garéja tina Perjanjian Anyar. (Rasul 2: 41-47)

Sababaraha Hirup Anjeun Kedah Apal

Anjeun kudu terang yen di jaman Alkitab, garéja katelah nyaeta

  • Kuil Allah (1 Korinta 3: 16)
  • Panganten awewe Kristus (Epesus 5: 22-32)
  • Awak Kristus (Kolosa 1: 18,24; Epesus 1: 22-23)
  • Karajaan Putra Allah (Kolosa 1: 13)
  • Imah Allah (1 Timoteus 3: 15)
  • Garéja Allah (1 Korinta 1: 2)
  • Gereja anu lahir (Ibrani 12: 23)
  • Garéja PANGERAN (Rasul 20: 28)
  • Gereja Kristus (Rum 16: 16)

Anjeun kedah terang yén gareja nyaeta:

  • Diwangun ku Yesus Kristus (Mateus 16: 13-18)
  • Dibeuli ku getih Kristus (Rasul 20: 28)
  • Diwangun dina Yesus Kristus minangka hiji-hijina yayasan (1 Korinta 3: 11)
  • Henteu diwangun kana Peter, Paul, atanapi anu sanésna sanésna (1 Corinthians 1: 12-13)
  • Diwangun ku anu disimpen, anu ditambahkeun kana Gusti ku PANGERAN anu tiasa nyimpen éta (Rasul 2: 47)

Anjeun kudu terang, yen anggota gareja disebut:

  • Anggota Kristus (1 Korinta 6: 15; 1 Korinta 12: 27; Rum 12: 4-5)
  • Murid Kristus (Rasul 6: 1,7; Rasul 11: 26)
  • Anu percaya (Rasul 5: 14; 2 Korinta 6: 15)
  • Wali (Rasul-rasul 9: 13; Rum 1: 7; Pilipi 1: 1)
  • Imam (1 Peter 2: 5,9; Wahyu 1: 6)
  • Barudak Allah (Galata 3: 26-27; 1 John 3: 1-2)
  • Urang Kristen (Rasul-rasul 11: 26; Rasul 26: 28; 1 Peter 4: 16)

Anjeun kudu terang, yen gareja lokal gaduh:

  • Sesepuh (disebut oge uskup sareng pastor) anu ngawasan jeung condong para (1 Timothy 3: 1-7; Titus 1: 5-9; 1 Peter 5: 1-4)
  • Deacons, anu nyaduh garéja (1 Timoteus 3: 8-13; Pilipi 1: 1)
  • Evangelists (preachers, menteri) anu ngajarkeun sareng ngumumkeun Kecap Alloh (Epesus 4: 11; 1 Timoteus 4: 13-16; 2 Timothy 4: 1-5)
  • Anggota-saha, anu cinta ka Gusti jeung silih (Pilipina 2: 1-5)
  • Otonomi, sareng tos ka gereja masyarakat satempat sejenna ku iman anu dibagikeun sacara umum (Jude 3; Galata 5: 1)

Anjeun kedah terang yen Gusti Yesus Kristus

  • Gereja dipikacinta (Epesus 5: 25)
  • Héd getih na keur garéja (Rasul-rasul 20: 28)
  • Didirikeun gareja (Mateus 16: 18)
  • Jalma anu disimpen dina garéja (Rasul 2: 47)
  • Nyaéta kapala garéja (Epesus 1: 22-23; Epesus 5: 23)
  • Bakal nyimpen gareja (Rasul-rasul 2: 47; Epesus 5: 23)

Anjeun kedah terang lalakina henteu:

  • Tujuan garéja (Epesus 3: 10-11)
  • Mésér gareja (Rasul 20: 28; Epesus 5: 25)
  • Ngaran nu anggotana (Yesaya 56: 5; Yesaya 62: 2; Rasul 11: 26; 1 Peter 4
  • Tambahkeun jalma-jalma garéja (Rasul-rasul 2: 47; 1 Corinthians 12: 18)
  • Masihan garéja doktrin na (Galata 1: 8-11; 2 John 9-11)

Anjeun kedah terang, pikeun asup ka garéja, anjeun kedah:

  • Percanten ka Yesus Kristus (Ibrani 11: 6; John 8: 24; Rasul 16: 31)
  • Tobat dosa anjeun (Pindah ti dosa anjeun) (Lukas 13: 3; Rasul 2: 38; Rasul 3: 19; Rasul 17: 30)
  • Ngaku percaya ka Yesus (Mateus 10: 32; Rasul 8: 37; Rum 10: 9-10)
  • Dibaptiskeun ka getih Sésep Yesus Mateus 28: 19; Tandaan 16: 16; Meta 2: 38; Meta 10: 48; Acts 22: 16)

Anjeun kudu terang, yen baptisan merlukeun:

  • Teuing cai (John 3: 23; Rasul 10: 47)
  • Turun ka cai (Rasul 8: 36-38)
  • A astana dina cai (Rum 6: 3-4; Kolosa 2: 12)
  • A kabangkitan (Rasul-rasul 8: 39; Rum 6: 4; Kolosa 2: 12)
  • A kalahiran (Yohanes 3: 3-5; Rum 6: 3-6)
  • Ngalihkeun (Rasul-rasul 22: 16; Ibrani 10: 22)

Anjeun kudu terang yen ku baptisan:

  • Anjeun disimpen tina dosa (Tandaan 16: 16 1 Peter 3: 21)
  • Anjeun nampi remisi dosa (Rasul 2: 38)
  • Dosa dikumbah ku getih Kristus (Rasul 22: 16; Ibrani 9: 22; Ibrani 10: 22; 1 Peter 3: 21)
  • Anjeun asup ka garéja (1 Korinta 12: 13; Rasul 2: 41,47)
  • Anjeun asup ka Kristus (Galata 3: 26-27; Rum 6: 3-4)
  • Anjeun ditunda Kristus sareng janten anak Allah (Galata 3: 26-27)
  • Anjeun dilahirkeun deui, mahluk anyar (Rum 6: 3-4; 2 Korinta 5: 17)
  • Anjeun leumpang dina kahirupan anyar (Rum 6: 3-6)
  • Anjeun nurut ka Kristus (Tandaan 16: 15-16; Rasul 10: 48; 2 Tesalonika 1: 7-9)

Anjeun kudu terang, yen gereja satia bakal:

  • Ibadah di sumanget jeung bebeneran (John 4: 23-24)
  • Rapat dina dinten anu mimiti dina saminggu (Rasul-rasul 20: 7; Ibrani 10: 25)
  • Neneda (James 5: 16; Rasul 2: 42; 1 Timoteus 2: 1-2; 1 Tesalonika 5: 17)
  • Nyanyi, nyieun wirahma sareng jantung (Epesus 5: 19; Kolosa 3: 16)
  • Tuang dahar peuting Gusti di dinten mimiti minggu (Rasul-rasul 2: 42 20: 7; Mateus 26: 26-30; 1 Corinthians 11: 20-32)
  • Masihan, karugian sareng lebet (1 Korinta 16: 1-2; 2 Korinta 8: 1-5; 2 Corinthians 9: 6-8)

Anjeun kudu terang, yen di jaman Perjanjian Anyar aya:

  • Hiji kulawarga Allah (Epesus 3: 15; 1 Timoteus 3: 15)
  • Hiji Karajaan Kristus (Mateus 16: 18-19; Kolosa 1: 13-14)
  • Hiji awak Kristus (Kolosa 1: 18; Epesus 1: 22-23; Epesus 4: 4)
  • Hiji panganten awewe Kristus (Rum 7: 1-7; Epesus 5: 22-23)
  • Hiji garéja Kristus (Mateus 16: 18; Epesus 1: 22-23; Epesus 4: 4-6)

Anjeun terang yén garéja anu sarua ayeuna:

  • Dipandu ku kecap anu sami (1 Peter 1: 22-25; 2 Timoteus 3: 16-17)
  • Ngawandung pikeun hiji iman (Jude 3; Epesus 4: 5)
  • Ngahoyong pikeun ngahijikeun sadaya mukmin (Yohanes 17: 20-21; Epesus 4: 4-6)
  • Sanes denominasi (1 Korinta 1: 10-13; Epesus 4: 1-6)
  • Satia ka Kristus (Lukas 6: 46; Wahyu 2: 10; Tandaan 8: 38)
  • Maké nami Kristus (Romawi 16: 16; Rasul 11: 26; 1 Peter 4: 16)

Anjeun kedah terang yén anjeun tiasa janten anggota garéja ieu:

  • Ku ngalakukeun naon urang 1900 sababaraha taun ka pengker (Rasul 2: 36-47)
  • Tanpa aya dina denominasi naon waé (Rasul 2: 47; 1 Corinthians 1: 10-13)

Anjeun kedah terang yen anak Allah:

  • Bisa leungit (1 Korinta 9: 27; 1 Korinta 10: 12; Galata 5: 4; Ibrani 3: 12-19)
  • Tapi dibéré hukum hampura (Rasul 8: 22; James 5: 16)
  • Terus diresihan ku getih-Masih nalika jalan walungan-Na Allah (1 Peter 2: 9-10; 1 John 1: 5-10)

"Sababaraha Hirup anu Kedah Apal" aya tina saluran ku Injil Minutes, PO Box 50007, Ft. Patut, TX 76105-0007

meunangkeun dina Toel

  • Menteri internét
  • PO Box 2661
    Davenport, IA 52809
  • 563-484-8001
  • alamat surélék ieu keur ditangtayungan ti spambots. Anjeun kudu diaktipkeun JavaScript pikeun nempokeunana.