Tukang sajarah ngeunaan Gerakan Meiji
  • ngadaptar

Salah sahiji anu ngabela pangheubeulna ngeunaan balik deui ka Kristen Perjanjian Anyar, minangka sarana ngahontal persatuan sadaya mukmin ka Kristus, nyaéta James O'Kelly ti Garéja Methodist Episcopal. Dina 1793 anjeunna kaluar tina konferensi Baltimore di gareja sareng nyebut batur pikeun miluan anjeunna pikeun nyandak Kitab Suci minangka hiji-hijina sahadat. Pangaruhna kalolobaan parantos dirasakeun di Virginia jeung Propinsi Sulawesi Tenggara di mana sajarah bersih yén tujuh tujuh rebu pamariksaan nuturkeun kapamimpinan nuju nuju balikna primitip Kristen Perjanjian Anyar.

Dina 1802 gerakan anu dipimilik ku di Baptists di New England dipingpin ku Abner Jones sareng Elias Smith. Wereta paduli "ngaran-ngaran éditan" na mutuskeun mérés ukur ngaran Christian, nyandak Alkitab pikeun panduan wungkul. Dina 1804, di beulah kulon kulon ti Kentucky, Barton W. Stone sareng seueur da'wah Presbyterian sanésna nyandak tindakan anu sanés nyatakeun yen aranjeunna bakal nyandak Kitab Suci salaku "pituduh wungkul ka sawarga." Thomas Campbell, sareng anak khas, Alexander Campbell, léngkah anu laksanakeun dina 1809 taun-taun ayeuna ayeuna di Propinsi Jawa Barat. Contta ngusulkeun yén euweuh nu kudu dileungitkeun kana urang Kristen salaku hiji perkara doktrin anu henteu salami Perjanjian Anyar. Sahiji opat gerakan-sésa ieu henteu merdika dina kamekaran-pamasina, aranjeunna janten hiji gerakan nyorot ku sabab tujuan umum sareng plea. Lalaki ieu henteu ngajengkeun awal garéja anyar, tapi rada balik ka garéja Kristus sakumaha dijelaskeun dina Kitab Suci.

Anggota garéja Kristus teu nyusun dirina salaku garéja anyar anu dimimitian di awal awal abad 19th. Rada, sakumna gerakan dirancang pikeun baranahan dina waktos parantos gareja anu parantos didirikan di Pentekost, AD 30. Kakuatan banding perenahna di restorasi garéja aslina Kristus.

meunangkeun dina Toel

  • Menteri internét
  • PO Box 2661
    Davenport, IA 52809
  • 563-484-8001
  • alamat surélék ieu keur ditangtayungan ti spambots. Anjeun kudu diaktipkeun JavaScript pikeun nempokeunana.