Kush janë kishat e Krishtit?

Kishat e Krishtit
  • Regjistrohu

Kush janë kishat e Krishtit?

Nga: Batsell Barrett Baxter

Jo. Perëndia Ati konsiderohet i vetmi për të cilin lutjet mund të adresohen. Gjithashtu kuptohet që Krishti qëndron në një pozitë ndërmjetësuese midis Perëndisë dhe njeriut (Hebrenjve 7: 25). Prandaj të gjitha lutjet ofrohen nëpërmjet Krishtit, ose në emër të Krishtit (Xhon 16: 23-26).

Pritet që çdo anëtar i kishës të mblidhet për adhurim në ditët e çdo Zoti. Një pjesë qendrore e adhurimit është ngrënia e darkës së Zotit (Veprat 20: 7). Përveç nëse pengohet në mënyrë të përkryer, secili anëtar e konsideron këtë takim javor si të detyrueshme. Në shumë raste, si në rastin e sëmundjes, darka e Zotit bëhet për ata që janë të penguar të ndjekin adhurimin.

Si rezultat i thirrjes së veçantë të kishës - një kthim në besimin dhe praktikën e Dhiatës së Re - këndimi i acapellave është e vetmja muzikë që përdoret në adhurim. Ky këndim, i pashoqëruar nga instrumentet mekanike të muzikës, përputhet me muzikën e përdorur në kishën apostolike dhe për disa shekuj më vonë (Efesianët 5: 19). Është ndjerë se nuk ka autoritet për t'u angazhuar në aktet e adhurimit që nuk gjenden në Dhiatën e Re. Ky parim eliminon përdorimin e muzikës instrumentale, së bashku me përdorimin e qirinjve, temjanëve dhe elementëve të tjerë të ngjashëm.

Po. Deklarata e Krishtit në Mateu 25, dhe gjetkë, merren me vlerë nominale. Besohet se pas vdekjes secili duhet të vijë përpara Perëndisë në gjykim dhe se ai do të gjykohet sipas veprave të kryera gjatë jetës së tij (Hebrenjve 9: 27). Pasi të jetë shpallur gjykimi, ai do ta kalojë përjetësinë në qiell ose në ferr.

Jo. Mungesa e ndonjë referimi në shkrimet e shenjta në vendin e përkohshëm të dënimit nga i cili shpirti përfundimisht do të lirohet në qiell pengon pranimin e doktrinës së purgatorit.

Çdo ditë e parë të javës, anëtarët e kishës "shtrihen në dyqan, pasi ata kanë përparuar" (1 Corinthians 16: 2). Shuma e çdo dhurate individuale është e njohur në përgjithësi vetëm për atë që e dha atë dhe për Zotin. Kjo ofertë e lirë do të jetë thirrja e vetme që bën kisha. Nuk bëhen vlerësime apo pagesa të tjera. Asnjë aktivitet i bërjes së parave, si pazaret apo darkat, nuk është angazhuar. Gjithsej nëse rreth vitit $ 200,000,000 është dhënë në këtë bazë çdo vit.

Në shpëtimin e shpirtit të njeriut ekzistojnë pjesë të nevojshme të 2-it: pjesa e Perëndisë dhe pjesa e njeriut. Pjesa e Perëndisë është pjesa e madhe, "Sepse me anë të hirit u shpëtuat nëpërmjet besimit dhe jo nga vetja juaj, është dhurata e Perëndisë, jo veprave, që të mos ketë njeri të lavdërohet" (Efesianët 2: 8-9). Dashuria që Perëndia ndiente për njeriun e udhëhoqi atë për të dërguar Krishtin në botë për të shpenguar njeriun. Jeta dhe mësimi i Jezusit, sakrifica në kryq dhe shpallja e ungjillit tek njerëzit përbëjnë pjesën e Perëndisë në shpëtim.

Megjithëse pjesa e Perëndisë është pjesa e madhe, pjesa e njeriut është gjithashtu e nevojshme nëse njeriu do të arrijë qiellin. Njeriu duhet të pajtohet me kushtet e faljes që Zoti ka paralajmëruar. Pjesa e njeriut mund të përcaktohet qartë në hapat vijues:

Dëgjoni Ungjillin. "Si do ta thërrasin atë që nuk i besuan, dhe si do t'i besonin atë që nuk i kishin dëgjuar, dhe si do të dëgjojnë pa ndonjë predikues?". (Romakët 10: 14).

Besoj. "Dhe pa besim është e pamundur t'i pëlqesh atij, sepse ai që i afrohet Perëndisë duhet të besojë se ai është dhe se është shpërblim për ata që e kërkojnë atë" (Hebrenjve 11: 6).

Pendohu nga mëkatet e kaluara. "Herë të injorancës, pra, Perëndia e mbylli, por tani ai urdhëron njerëzit që të gjithë ata të pendohen" (Veprat 17: 30).

Rrëfeni Jezusin si Zot. "Ja, këtu është uji, çfarë do të më pengojë të pagëzohem?" Dhe Filipi tha: "Në qoftë se ti beson me gjithë zemër, ti do ta pranosh dhe do të thotë: Unë besoj se Jezu Krishti është Biri i Perëndisë" (Veprat 8: 36 -37).

Pagëzohuni për faljen e mëkateve. "Dhe Pjetri u tha atyre:" Pendohuni dhe secili nga ju le të pagëzohet në emër të Jezu Krishtit për faljen e mëkateve tuaja dhe ju do të merrni dhuratën e Frymës së Shenjtë "(Veprat 2: 38).

Jeto një jetë të krishterë. "Ju jeni një racë e zgjedhur, një priftëri mbretërore, një komb i shenjtë, një popull për zotërimin e Perëndisë, që të tregoni mrekullitë e atij që ju thirri nga errësira në dritën e tij të mrekullueshme" (1 Peter 2: 9).

Marr Në kontakt

  • Ministritë e internetit
  • PO Box 146
    Spearman, Texas 79081
  • 806-310-0577
  • Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Ju duhet të aktivizoni Java skriptet për të parë atë.