Кои се Христовите цркви?

Цркви Христови
  • Регистрирај се

Кои се Христовите цркви?

Од: Batsell Барет Бакстер

Не. Бог се смета за Отец единствен на кого молитвите можат да се решат. Понатаму се подразбира дека Христос стои на медијаторска позиција меѓу Бога и човекот (Евреи 7: 25). Затоа, сите молитви се нудат преку Христос, или во името на Христос (Џон 16: 23-26).

Се очекува секој член на црквата да се собере за обожување на секој ден на Господарот. Централен дел од обожавањето е јадењето на Господовата вечера (Дела 20: 7). Освен ако не е провиниптивно спречен, секој член го смета ова неделно назначување како обврзувачки. Во многу случаи, како и во случај на болест, Господовата вечера се носи на оние што се спречени да присуствуваат на обожавањето.

Како резултат на карактеристичната молба на црквата - враќање на верата и праксата на Новиот завет - пеење на acappella е единствената музика што се користи во обожавањето. Ова пеење, без придружба на механички инструменти за музика, се совпаѓа со музиката што се користела во апостолската црква и неколку века потоа (Ефесјаните 5: 19). Се чувствува дека нема авторитет за ангажирање во богослужбени дела кои не се наоѓаат во Новиот завет. Овој принцип ја елиминира употребата на инструментална музика, заедно со употребата на свеќи, темјан и други слични елементи.

Да. Изјавата на Христос во Матеј 25, и на други места, се земени по номинална вредност. Се верува дека по смртта секој човек мора да дојде пред Бога во суд и дека ќе биде осуден според дела извршени додека живеел (Евреи 9: 27). Откако ќе се изрече пресудата, тој ќе поминат вечноста или на небо или на пеколот.

Не. Отсуството на никакво упатување во стиховите на привременото место на казна, од кое душата на крајот ќе биде ослободена на небото, го спречува прифаќањето на доктрината за чистилиште.

Секој првиот ден од седмицата членовите на црквата "лежеа во продавница како што биле просперираа" (1 Коринтјаните 16: 2). Износот на секој поединечен подарок е општо познат само за оној што го дал и за Господ. Оваа слободна волја е единствениот повик што го прави црквата. НЕ се прават проценки или други давачки. Не се вклучени активности за правење пари, како што се чаршии или вечери. Вкупно ако на оваа основа се дава приближно $ 200,000,000 секоја година.

Во спасението на душата на човекот се потребни 2 делови: Божјиот дел и дел од човекот. Божјиот дел е голема улога: "Зашто преку благодат сте спасени преку верата, а тоа не е од вас, тоа е дар Божји, а не дела, за кој никој не треба да слава" (Ефесјаните 2: 8-9). Љубовта што Бог ја чувствувал за човекот го натерал да го испрати Христос во светот за да го откупи човекот. Животот и учењето на Исус, жртвата на крстот и проповедањето на евангелието кон луѓето претставуваат Божја страна во спасението.

Иако Божјиот дел е голем дел, човечкиот дел е исто така неопходен ако човекот е да го достигне небото. Човекот мора да ги почитува условите на помилување што Господ ги најавил. Дел од човекот може јасно да се постави во следните чекори:

Слушајте го Евангелието. "Како ќе го повикаат оној кому не поверувале, и како ќе му веруваат на оној кого не го чуле и како ќе слушаат без проповедник?" (Римјани 10: 14).

Верувам. "И без вера не може да му се угоди, зашто оној што доаѓа кај Бога мора да верува дека е, и дека тој е наградувач на оние што го бараат" (Евреи 11: 6).

Покајте се од минатите гревови. "Затоа, времето на незнаење, Бог се занемарува, но сега им заповеда на луѓето дека сите треба да се покајат" (Дела 17: 30).

Исповеди го Исус како Господ. "Ете, овде е вода, што ме спречува да се крстам?" А Филип рече: "Ако веруваш со сето свое срце, ти можеш." Тој одговори и рече: "Јас верувам дека Исус Христос е Син Божји" (Дела 8: 36 -37).

Бидете крстени за простување на гревовите. "И Петар им рече:" Покајте се и крстете се од сите вас во името на Исус Христос за простување на вашите гревови и ќе го примите дарот на Светиот Дух "(Дела 2: 38).

Живејте христијански живот. "Вие сте избраната раса, царско свештенство, свет народ, народ за сопствено богатство, за да ги покажете извонредностите на оној кој ве повика од темнина во неговата чудесна светлина" (1 Peter 2: 9).

Кои се цркви на Христос?

Која е карактеристичната молба на Христовата црква?

Историско потекло на Движењето за реставрација

Колку Христови цркви се таму?

Како црквите се организациски поврзани?

Како се управуваат Христовите цркви?

Што црквата Христова верува во Библијата?

Дали членовите на Христовите цркви веруваат во девственото раѓање?

Дали црквата Христова верува во предодреденост?

Зошто Христовата црква крштава само со потопување?

Дали се практикува крштевањето на новороденчињата?

Дали министрите од црквата слушаат исповед?

Дали молитвите се упатени кон светите?

Колку често јадеш вечера на Господа?

Каква музика се користи во обожавањето?

Дали Христовата црква верува во небото и пеколот?

Дали Христовата црква верува во чистилиште?

Со кои средства црквата обезбедува финансиска поддршка?

Дали Христовата црква има кредо?

Како некој станува член на Христовата црква?

добие Во контакт

  • Министерства за интернет
  • PO Box 146
    Спирман, Тексас 79081
  • -806 310 0577-
  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.