Што да очекуваме кога нè посетите

Цркви Христови
  • Регистрирај се
Ова е она што можете да го очекувате кога нè посетите.


Молитва: За време на богослужбата, неколкумина од мажите ќе го водат собранието во јавни молитви.
Дела 2: 42 "И продолжија цврсто во доктрината и заедништвото на апостолите, во кршењето на лебот и во молитвите.

Пеење: Заедно ќе пееме неколку песни и химни, предводени од еден или повеќе водачи на песна. Овие ќе бидат испеани со капела (без придружба на музички инструменти). Ние пееме на овој начин, бидејќи ја следи моделот на црквата од првиот век и ова е единствениот вид музика овластена во Новиот завет за обожавање.

Ефесјаните 5: 19 "зборувајќи еден со друг во псалми и химни и духовни песни, пеење и правење мелодија во твоето срце на Господ"

Господовата вечера: Секоја недела учествуваме на Господовата вечера, по примерот на црквата од првиот век.


Дела 20: 7 "Сега, првиот ден од седмицата, кога учениците се собраа да го скршат лебот, Павле, подготвен да замине следниот ден, им се обрати и продолжи со својата порака до полноќ."

Кога се причестуваме на Господовата вечера, се сеќаваме на смртта на Господ, сѐ додека не дојде повторно.

1ST Коринтјаните 11: 23-26 Зашто од Господ го примив она што ви го доверив и дека Господ Исус во истата ноќ во која беше предаден зеде леб, и кога Му благодари, го скрши и рече: "Земи, јади; ова е Моето тело кое е скршено за вас; направете го ова за сеќавање на Мене ". Исто така го зел чашата по вечерата, велејќи:" Оваа чаша е новиот завет во Мојата крв. Ова го правите, онолку колку што пиете, во спомен на Мене ". Колку често го јадете овој леб и ја пиете оваа чаша, ја прогласувате смртта на Господ додека не дојде.

Давање: Секој ден од неделата даваме донација за работата на црквата, сфаќајќи дека Бог богато го благословува секој од нас. Црквата поддржува многу добри дела кои бараат финансиска поддршка.


1st Коринтјаните 16: 2 "На првиот ден од седмицата, секој од вас да остави нешто настрана, да чува како што може да напредува, дека нема да има колекции кога ќе дојдам".

Проучување на Библијата: Ние се занимаваме со проучување на Библијата, првенствено преку проповедање на Словото, но и преку читање на Библијата и директно учење.


2nd Тимотеј 4: 1-2 "Јас ве обвинувам пред Бога и Господ Исус Христос, кој ќе им суди на живите и на мртвите при Неговото појавување и Неговото царство: проповедајте го зборот! Бидете подготвени во сезона и надвор од сезоната, убеди, прекор, поттикнувај, со секакви долгови и поуки. "

На крајот од проповедта, поканата ќе биде продолжена на сите кои сакаат да одговорат. За да дознаете повеќе за христијанството, да станете христијанин или да побарате молитви на црквата, ве молиме да ја објавите вашата потреба.

Нашата богослужба се смета за традиционална за Христовите цркви. Тоа не е современа или инструментална. Ние се стремиме да го обожаваме Бога во Духот и Вистината.

Џон 4: 24 "Бог е Дух, а оние кои го обожаваат мора да се поклонуваат со дух и со вистина".

Кои се цркви на Христос?

Која е карактеристичната молба на Христовата црква?

Историско потекло на Движењето за реставрација

Колку Христови цркви се таму?

Како црквите се организациски поврзани?

Како се управуваат Христовите цркви?

Што црквата Христова верува во Библијата?

Дали членовите на Христовите цркви веруваат во девственото раѓање?

Дали црквата Христова верува во предодреденост?

Зошто Христовата црква крштава само со потопување?

Дали се практикува крштевањето на новороденчињата?

Дали министрите од црквата слушаат исповед?

Дали молитвите се упатени кон светите?

Колку често јадеш вечера на Господа?

Каква музика се користи во обожавањето?

Дали Христовата црква верува во небото и пеколот?

Дали Христовата црква верува во чистилиште?

Со кои средства црквата обезбедува финансиска поддршка?

Дали Христовата црква има кредо?

Како некој станува член на Христовата црква?

добие Во контакт

  • Министерства за интернет
  • PO Box 146
    Спирман, Тексас 79081
  • -806 310 0577-
  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.