Соларни мисија Филипини

Цркви Христови
  • Регистрирај сеШирење на светлината до портата на АзијаА мајор нација и стратешки порта начин да Азија

Со повеќе од островите 7,000 и растечкото население од 104 милиони, Филипините се главна нација и стратешка порта за Азија. Многу Филипинци работат во Кина, другите азиски земји, па дури и земјите од Блискиот Исток, каде што имаат влијателни позиции.

Клучна улога и време за соларниот плеер

Господната црква е на Филипините многу години поради претходните и сегашните мисии. Денес постојат околу 800 собранија. Филипинските христијани се подготвени да ја евангелизираат својата земја и да предизвикаат уште еден период на раст за Црквата, но им се потребни ресурси за надминување на некои предизвици.

Многу цркви на Филипините имаат проповедници со скратено работно време или воопшто немаат. Соларниот играч може да обезбеди цела група на цркви и класи со во-длабочината на наставата. Исто така, многу области на Филипините се далечни и тешко достапни. Соларниот играч беше направен за такво време и место како ова.

Соларниот плеер


Соларниот плеер

Во 2014 Sunset започна голем мулти-континент напор користејќи рачни звучници со соларна енергија, за да го достигнат светот со Евангелието. Соларниот настан продолжува да го шири зборот до остатокот од светот. Соларниот плеер содржи повеќе од 400 часови на Библијата и обука за Библијата.

Планот

Планот за соларна мисија на Филипините е да ја покрие таа нација со Словото Божјо со дистрибуција на сончевите играчи на 2,000 на англиски јазик на Филипините до крајот на 2018. Тие ќе бидат обезбедени на сите собранија во земјата, на различни напори на министерството, и на црковните водачи и евангелисти кои ќе ги засадат и зајакнуваат цркви и ќе созреат браќа.

На национално ниво напорите за обезбедување на потребното финансирање започна јануари 24th и ќе помине низ декември 31, 2018. Од илјадници собранија и поединци ќе биде побарано да ги поддржат овие напори.

Преку великодушноста на анонимен донатор, подароците на Sunset International Bible Institute ќе бидат исти за долар. Подароци за Соларната мисија се квалификуваат за овој натпревар.

Повик за зајдисонце во 800-658-9553 за да добиете повеќе информации за Соларниот плеер за Филипините или посетете ја нивната веб-страница на http://www.sibi.cc/solar.Кои се цркви на Христос?

Која е карактеристичната молба на Христовата црква?

Историско потекло на Движењето за реставрација

Колку Христови цркви се таму?

Како црквите се организациски поврзани?

Како се управуваат Христовите цркви?

Што црквата Христова верува во Библијата?

Дали членовите на Христовите цркви веруваат во девственото раѓање?

Дали црквата Христова верува во предодреденост?

Зошто Христовата црква крштава само со потопување?

Дали се практикува крштевањето на новороденчињата?

Дали министрите од црквата слушаат исповед?

Дали молитвите се упатени кон светите?

Колку често јадеш вечера на Господа?

Каква музика се користи во обожавањето?

Дали Христовата црква верува во небото и пеколот?

Дали Христовата црква верува во чистилиште?

Со кои средства црквата обезбедува финансиска поддршка?

Дали Христовата црква има кредо?

Како некој станува член на Христовата црква?

добие Во контакт

  • Министерства за интернет
  • PO Box 146
    Спирман, Тексас 79081
  • -806 310 0577-
  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.