Нашиот тим на службеници

Цркви Христови
  • Регистрирај се
Ние сме посветени и страсни за служење на Божјото семејство и на сите кои го бараат Господ. Интернет министерствата беа создадени за да ги поттикнат и опремат светците за министерство во освојувањето на изгубени души за Христа.

"Секогаш знај дека Бог е во ваша близина!"
- Силбано Гарсија, II.

Олга и јас сме возбудени за иднината на Христовите цркви. Илјадници луѓе дојдоа во Христос во текот на дваесетгодишниот период дека сме биле присутни на светот. Секое и секојдневно се повеќе и повеќе луѓе ја бараат вистината за Словото Божјо и за Божјата црква. Ние се залагаме да направиме се што можеме да му служиме на Господа и на Божјото семејство. Секој е скапоцен пред Господа, и ние сакаме да го споделиме Христовото евангелие со сите. Нашата молитва е да се приближиме кон Бога додека растат во познавањето на Божјата реч и во Христовата полнота и раст.

Со Божја помош ние ќе се потрудиме да ви ги обезбедиме алатките и знаењата потребни за ширење на Евангелието на Исус Христос на сите во вашиот дел од светот. Останете силни во Господ и во моќта на Неговата моќ. Исус те сака!

Силбано Гарсија, II.
Министерства за интернет

Извршен директор / основачХамонд Бурк е директор на Црковната мрежа за пренос на Христа - COCBN онлајн www.cocbn.com.

Брат Хамонд се придружи на Интернет министерствата во заеднички напори за промоција на глобалниот евангелизам преку Интернет. Повеќе од дванаесет години им помага на многу собранија со нивните потреби за технологија. Тој е пионер на патот за живо пренос на видео меѓу Христовите цркви, почнувајќи од црквата Христова во Далас, Тексас. Хамонд Берк и Силбано Гарсија, II соработуваа за реконструкција и подобрување на интернет-инфраструктурата на министерствата.

"Овие две министерства се здружија за да обезбедат цркви на Христос со најновите технологии во мрежата и за стриминг медиуми. Многу сум возбуден поради деновите и годините што доаѓаат како што ние им помогнавме на Христовите цркви да го шират евангелието преку емитување и веб-технологија . Нашата цел е да се воспостават стандарди и процеси кои ќе им овозможат на црковниот персонал да се фокусира на министерството со користење на нашите алатки како зголемувачи на нивната намена ". - Хамонд БеркМајкл Кларк служеше Интернет министерства како консултант за компјутерски технологии од 1997. Брат Мајкл има стекнато повеќе од дваесет и три години искуство во областа на компјутерските технологии. Мајкл работеше како систем аналитичар за Спринт, како виш консултант за Winward IT Solutions, како систем администратор за Веризон, и служеше како мрежен инженер.

Со текот на годините Мајкл ни служеше добро. Во 1997 тој беше инструментален во воведувањето на Microsoft Windows NT оперативниот систем, а подоцна и со оперативниот систем на Microsoft Enterprise Server. Тогаш одлучивме да се преселиме од оперативниот систем Unix на Microsoft Windows NT серверите. Денес се вративме во светот на Unix со цел да ги зачуваме трошоците за работа. Ние можеме да се потпреме на предностите на Мајкл во ИТ решенијата и мрежните инженерски вештини.

Интернет министерствата се благословени да го имаат како консултант за компјутерски технологии. Мајкл Кларк е верен христијанин и член на црквата Христова на патот Сатурн во Гарланд, Тексас. Тој, исто така, служи како затворски капелан во Далас, Тексас.Откако служев 10 години во USN, јас бев ослободен од активна должност [и подоцна се пензионирав како LCDR, USNR]. Моите следните 23 години беа потрошени за работа за Eastman Kodak Co во Рочестер, Њујорк. Мојата работа беше како инженер по електротехника и вклучив дизајн на производи и производство во делот за деловни и професионални производи. Моето второ пензионирање беше од Eastman Kodak Management на возраст од 52.

За 10 години, јас одговорив на повик од нашиот Господ и Татко да ги искористам моите таленти и да градам и одржувам веб-страници. Компјутерите се мојата голема канцеларија алатка за повеќе од 50 години. Во текот на следните години да се претставам, јас развив неколку веб-сајтови за пријатели и цркви. Откако ги пронајдовме Интернет-министерствата на Црквите на Христос, мојата сопруга и јас се крстивме во Христовата црква Делтон во јуни 2014. Можете да ја видите нашата локална веб-страница и страната на Фејсбук [што ги развив], со кликање тука www.deltona-church-of-christ.org

Интернетот обезбедува средство за инстант комуникација низ целиот свет. Сегашните и новите генерации учат како да го користат овој ресурс. Ние, како евангелисти, мораме да го искористиме овој ресурс за да ги доведеме мажите и жените во нашите собранија за да дознаеме за нашиот Господ и Спасител, Исус. Ова е мојот повик и има докажани резултати.

Тери ТриселОлга Гарсија игра витална улога во секојдневното работење на интернет-министерствата. Таа служи како секретар за интернет-министерства. Секојдневно примаме стотици електронски пораки, а Олга ни помага да одговориме на пораки од жени и млади дами ширум светот. Сестрата Олга во моментов учи да работи со голем број на нови веб развојни технологии кои ќе имаат корист на Интернет министерствата и цркви на Христос преку интернет. Ние сме навистина благословени да ја имаме во нашиот тим.

"Интернет министерствата се одлично средство за постигнување на светот со Евангелието на Исус Христос. Сакам да направам се што можам за да му служам на Господ и Неговото царство. Бог е одличен!" - Олга Гарсија

Кои се цркви на Христос?

Која е карактеристичната молба на Христовата црква?

Историско потекло на Движењето за реставрација

Колку Христови цркви се таму?

Како црквите се организациски поврзани?

Како се управуваат Христовите цркви?

Што црквата Христова верува во Библијата?

Дали членовите на Христовите цркви веруваат во девственото раѓање?

Дали црквата Христова верува во предодреденост?

Зошто Христовата црква крштава само со потопување?

Дали се практикува крштевањето на новороденчињата?

Дали министрите од црквата слушаат исповед?

Дали молитвите се упатени кон светите?

Колку често јадеш вечера на Господа?

Каква музика се користи во обожавањето?

Дали Христовата црква верува во небото и пеколот?

Дали Христовата црква верува во чистилиште?

Со кои средства црквата обезбедува финансиска поддршка?

Дали Христовата црква има кредо?

Како некој станува член на Христовата црква?

добие Во контакт

  • Министерства за интернет
  • PO Box 2661
    Девенпорт, ИА 52809
  • -563 484 8001-
  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.