Како црквите се организациски поврзани?

Цркви Христови
  • Регистрирај се

Следејќи го организациониот план во Новиот завет, Христовите цркви се автономни. Нивната заедничка вера во Библијата и почитување на нејзините учења се главните врски кои ги поврзуваат заедно. Не постои централно седиште на црквата, а ниту една организација не е подобра од старешините на секое локално собрание. Конгрегациите доброволно соработуваат во поддршката на сираците и на постарите, во проповедањето на Евангелието во нови полиња и во други слични дела.

Членовите на Христовата црква спроведуваат четириесет колеџи и средни училишта, како и седумдесет и пет сиропиталишта и домови за стари лица. Постојат околу 40 списанија и други периодични изданија од страна на поединечни членови на црквата. Национална радио и телевизиска програма, позната како "Хералд на вистината", е спонзорирана од црквата Хајленд Авенија во Абилин, Тексас. Голем дел од годишниот буџет на $ 1,200,000 е придонес на слободна волја од други Христови цркви. Радиопрограмата во моментов се слуша на повеќе од 800 радио станици, додека телевизиската програма сега се појавува на повеќе од станиците 150. Друг опсежен радио напор познат како "Светско радио" е сопственик на мрежа на станици 28 само во Бразил, и работи ефикасно во САД и голем број други странски земји и се произведува во 14 јазиците. Голема рекламна програма во водечките национални списанија започна во ноември 1955.

Не постојат конвенции, годишни состаноци или официјални публикации. "Тајната што се врзува" е заедничка лојалност кон принципите на обновувањето на новозаветното христијанство.

Кои се цркви на Христос?

Која е карактеристичната молба на Христовата црква?

Историско потекло на Движењето за реставрација

Колку Христови цркви се таму?

Како црквите се организациски поврзани?

Како се управуваат Христовите цркви?

Што црквата Христова верува во Библијата?

Дали членовите на Христовите цркви веруваат во девственото раѓање?

Дали црквата Христова верува во предодреденост?

Зошто Христовата црква крштава само со потопување?

Дали се практикува крштевањето на новороденчињата?

Дали министрите од црквата слушаат исповед?

Дали молитвите се упатени кон светите?

Колку често јадеш вечера на Господа?

Каква музика се користи во обожавањето?

Дали Христовата црква верува во небото и пеколот?

Дали Христовата црква верува во чистилиште?

Со кои средства црквата обезбедува финансиска поддршка?

Дали Христовата црква има кредо?

Како некој станува член на Христовата црква?

добие Во контакт

  • Министерства за интернет
  • PO Box 146
    Спирман, Тексас 79081
  • -806 310 0577-
  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.