Риболов со 21st Century Net

Цркви Христови
  • Регистрирај се

Интернет министерствата беа основани на мај 1, 1995. Интернет министерствата обезбедуваат многу цркви и безброј броеви на христијани и изгубени души информации и литература за Христос и неговата Црква. Словото Божјо е ставено на располагање на сите на Интернет, а нашите онлајн Библии ги читаат луѓе во земји кои го забрануваат читањето на Светото Писмо. Ние обезбедуваме онлајн Библии на англиски, шпански, руски и виетнамски. Ова вклучува и копија од верзијата на Кралот Џејмс, американската стандардна верзија и ревидираната стандардна верзија. Онлајн библиски студии се обезбедени за не-христијани и христијани. Нашите онлајн огласни табли обезбедуваат важни информации во врска со вести и соопштенија за сите цркви на Христос низ целиот свет.

Интернет министерствата обезбедуваат светски именици на цркви на Христос, Универзално членство на христијани, училишта и академии, универзитети, библиски институти и проучувачки училишта, публикации и списанија на братството, христијански книжарници, цркви со веб-сајтови на Интернет и Каталог на мисии црквите Христови.

Голем број добро познати министерства станаа познати на Интернет-заедницата преку црквата-христијан.org, како што се Светската библиска школа, Мапа на библиски серии на патиштата, Lads to Leaders, Книгата на книгите Ламберт, Проектот USA Today, Светската христијанска радиодифузија, Зборови на Животот Радио Министерството, Универзитетот Фаулкер и многу други.

Интернет-министерствата донираа веб-простор за голем број на собранија и министерства ширум светот кои немаат средства потребни за промовирање на Евангелието на Христос на Интернет. Господ подготвени интернет министерствата ќе продолжат се да ги послужат цркви на Христос и да го промовираат Светот евангелизам онлајн.

Ви благодариме за вашата молитвена поддршка.

Кои се цркви на Христос?

Која е карактеристичната молба на Христовата црква?

Историско потекло на Движењето за реставрација

Колку Христови цркви се таму?

Како црквите се организациски поврзани?

Како се управуваат Христовите цркви?

Што црквата Христова верува во Библијата?

Дали членовите на Христовите цркви веруваат во девственото раѓање?

Дали црквата Христова верува во предодреденост?

Зошто Христовата црква крштава само со потопување?

Дали се практикува крштевањето на новороденчињата?

Дали министрите од црквата слушаат исповед?

Дали молитвите се упатени кон светите?

Колку често јадеш вечера на Господа?

Каква музика се користи во обожавањето?

Дали Христовата црква верува во небото и пеколот?

Дали Христовата црква верува во чистилиште?

Со кои средства црквата обезбедува финансиска поддршка?

Дали Христовата црква има кредо?

Како некој станува член на Христовата црква?

добие Во контакт

  • Министерства за интернет
  • PO Box 2661
    Девенпорт, ИА 52809
  • -563 484 8001-
  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.