Sapa sing dadi pasamuwan-pasamuwané Kristus?
  • Register

Sapa sing dadi pasamuwan-pasamuwané Kristus?

Miturut: Batsell Barrett Baxter

Ora. Gusti Allah Rama dianggep minangka siji-sijine sing bisa diparingake. Lagi dingerteni manawa Kristus jumeneng ana ing posisi mediator antarane Gusti Allah lan manungsa (Ibrani 7: 25). Mulane kabeh doa ditawakake liwat Kristus, utawa ing jeneng Kristus (Yohanes 16: 23-26).

Wigati tumrap saben anggota gereja bakal ngumpulake ibadah saben dina Gusti. Pérangan utama saka ibadah yaiku mangan saka panyucutan Gusti (Kisah Para Rasul 20: 7). Yen ora sacara probabilitas bisa ditindakake, saben anggota nganggep janjian minggu iki minangka pengikatan. Ing salawas-lawase, kayadene ing kasus sing gerah, mangan Gusti iku digawa menyang wong-wong sing diculik saka nekani ibadah.

Minangka asil saka panyuwunan khusus pasamuan - bali menyang Iman Prajanjian Anyar lan praktik - nyanyi acappella minangka musik mung digunakake ing ibadah. Iki nyanyi, sing ora ditemokake dening instrumen musik mekanik, sesuai karo musik sing digunakake ing gereja para rasul lan nganti pirang-pirang abad sesampune (Efesus 5: 19). Ana rasa ora ana wewenang kanggo nindakake ibadah sing ora ana ing Prajanjian Anyar. Prinsip iki ngilangake panggunaan musik instrumental, bebarengan karo nggunakake lilin, dupa, lan unsur sing padha.

Ya. Pernyataan Kristus ing Matius 25, lan ing panggenan liya, dijupuk kanthi pasuryan. Punika pitados bilih sasampunipun sedanipun saben tiyang kedah rawuh ing ngarsanipun Gusti Allah ing pangadilan lan piyambakipun badhe dipun biji miturut pakaryan ingkang sampun rampung nalika piyambakipun gesang (Ibrani 9: 27). Sawise pangadilan diucapake, dheweke bakal nglampahi kalanggengan ing swarga utawa neraka.

Ora. Ora ana apa-apa referensi ing Kitab Suci menyang panggonan pidana sementara sing bakal nyebabake nyawa ing salebeting swarga, nyegah penerimaan doktrin purgator.

Saben dina kapisan minggu kasebut, anggota pasamuwan "dilebokake ing papan sing wis ditemtokake" (1 Korinta 16: 2). Jumlah hadiah sing sabenere mung dikenal kanggo wong sing menehi lan marang Gusti. Kurban bebas iki minangka siji-sijine panggilan sing digawe dening gereja. NO penilaian utawa pungutan liyane digawe. Ora ana kegiatan nggawe dhuwit, kayata bazar utawa supper, sing ditindakake. Total yen kira-kira $ 200,000,000 diwenehi ing basis iki saben taun.

Ing kawilujengane jiwa manungsa ana 2 bagean sing perlu: bagean Allah lan bagean manungsa. Saking piwucalipun Gusti Allah, "Awit marga saka sih-rahmat, kowe wus kapitulungan marga saka pracaya, lan dudu saka awakmu dhewe, manawa Gusti Allah iku dudu prasetyan, supaya ora ana wong kang bakal kaluhurake" (Efesus 2: 8-9). Katresnan kang diparingake dening Gusti kanggo manungsa banjur nuntun dheweke kanggo ngirim Kristus menyang donya kanggo ngasilake manungsa. Urip lan piwulangé Gusti Yésus, kurban ing salib, lan martakaké Injil marang manungsa minangka bagéan saka Gusti Allah ing kawilujengan.

Sanadyan péranganing Allah minangka bagéyan gedhé, pérangan manungsa uga perlu yen manungsa bisa tekan swarga. Manungsa kudu netepi syarat-syarat pengampunan sing wis diumumake dening Gusti. Bagéan manungsa bisa kanthi jelas disusun ing langkah-langkah ing ngisor iki:

Krungu Injil. "Kepriyé déné padha nyebut marang wong sing ora padha precaya, lan kepriyé bisané padha pracaya marang wong kang durung padha ngrungokaké, lan kepriyé bisané padha krungu, menawa ora ana kang martakaké?" (Rum 10: 14).

pracaya. "Lan tanpa iman, ora ana barang kang becik kanggo dheweke, amarga sapa sing teka marang Gusti Allah mesthine pracaya yen dheweke iku, lan dheweke iku wong kang menehi pituwas marang wong-wong sing padha ngupaya" (Ibrani 11: 6).

Mratobat saka dosa sing wis tau kepungkur. "Ing jaman mboten pitados dhawuhipun Gusti Allah boten wonten, nanging saiki panjenenganipun paring dhawuh supados tiyang-tiyang kedah tansah mratobat" (Kisah Para Rasul 17: 30).

Ngaku Yesus minangka Gusti. "Apa ana sing ngalang-alangi aku supaya dibaptisi?" Atur wangsulane Filipus: "Manawi panjenengan pitados kanthi gumolonging manah, manut ing salebeting manah." Paring wangsulane: "Aku pracaya yen Gusti Yesus iku Putraning Allah" (Kisah Para Rasul 8: 36 -37).

Sing kabaptis kanggo pangapuraning dosa. "Pétrus nuli ngandika marang wong-wong mau," Padha mratobata, lan kabaptis kabèh wong ing kowé atas asmané Yésus Kristus tumrap pangapuranéng dosa panjenengan, lan kowé bakal nampa peparingé Roh Suci "(Kisah Para Rasul 2: 38).

Urip urip Kristen. "Kowé iku lenggah pilihan, imam kapitayane, bangsa kang suci, bangsa kanggo keparenging Allah, supaya kowe bisa nuduhake kaunggulane Panjenengane kang nimbali kowe saka ing pepeteng menyang pepadhang kang nggumunake" (1 Peter 2: 9).

njaluk Ing Tutul

  • Ministri Internet
  • PO Box 146
    Spearman, Texas 79081
  • 806-310-0577
  • alamat email iki lagi direksa saka spambots. Sampeyan kudu aktif JavaScript kanggo ndeleng.