Sapa sing dadi pasamuwan-pasamuwané Kristus?
  • Register

Sapa sing dadi pasamuwan-pasamuwané Kristus?

Miturut: Batsell Barrett Baxter

Salah sawijining panyengkuyung sing pungkasan kanggo bali menyang Kekristenan Prajanjian Anyar, minangka sarana kanggo nggayuh kesatuan kabeh pracaya ing Kristus, yaiku James O'Kelly saka Gereja Episcopal Methodist. Ing 1793 panjenenganipun mundur saking konferensi Baltimore ing pasamuanipun lan nyuwun marang sanès-sanèsipun kanggé nggabungaken piyambakipun kanthi ngginakaken Kitab Suci minangka pamrih. Pangaribawane ana ing Virginia lan North Carolina ing ngendi cathetan sajarah sing nyathet pitung ewu para pangikut ngiringake kepemimpinan marang bali menyang kekristenan Prajanjian Anyar primitif.

Ing 1802 gerakan sing padha antarane Baptists ing New England dipimpin déning Abner Jones lan Elias Smith. Wong-wong padha kuwatir bab "jeneng lan kapercayan denominasi" lan mutusake kanggo nganakake jeneng Kristen, njupuk Kitab Suci minangka pandhuane mung siji. Ing 1804, ing sisih kulon negara Kentucky, Barton W. Stone lan sawetara pamrentah Presbyterian liyane padha tumindak ngumumake yen dheweke bakal njupuk Kitab Suci minangka "pandhuan sing bisa dituju ing swarga." Thomas Campbell, lan putriné, Alexander Campbell, njupuk langkah sing padha ing taun 1809 ing saiki negara bagian ing West Virginia. Padha nyatakake ora ana apa-apa sing kudu ditrapake marang wong Kristen minangka prakara doktrin sing ora sethithik minangka Prajanjian Anyar. Sanajan gerakan papat kasebut pancen mandheg ing wiwitane, dheweke dadi salah sawijining gerakan pemulihan sing kuwat amarga tujuan lan pitakon sing padha. Wong-wong iki ora ndhukung wiwitan gereja anyar, nanging bali menyang gereja Kristus kaya sing dijelasake ing Kitab Suci.

Anggota gereja Kristus ora ngandhut maneka gereja anyar sing wiwit cedhak awal abad 19. Luwih, gerakan kabeh dirancang kanggo ngrembaka ing jaman kontemporer pasamuan wiwitane didegaké ing Pentakosta, AD 30. Kekuatan daya tarik kasebut dumunung ing pemugaran gereja asli Kristus.

Punika utamané minangka panyuwunan manunggalaken agama sing adhedhasar Kitab Suci. Ing donya agama sing dipérang diprentah bilih Kitab Suci minangka panyedhiya umum sing mung bisa dimangerteni, yen ora kabeh, wong-wong sing wedi karo Gusti Allah bisa nyawiji. Iki minangka daya tarik kanggo bali menyang Kitab Suci. Iku penting kanggo ngomong ngendi Kitab Suci ngandika lan tetep bisu ngendi Kitab Suci punika bisu ing kabeh perkara sing kanggo agama. Iku luwih nandheske yen ing kabeh agama kudu ana "Mangkene pangandikane Sang Yehuwah" kanggo kabeh sing wis rampung. Tujuane yaiku kesatuan agama kabeh wong percaya ing Kristus. Dadi basis Prajanjian Anyar. Cara iki yaiku pemugaran saka Kristen Prajanjian Anyar.

Daftar paling dipercaya paling anyar sing dianggep luwih saka 15,000 gereja-gereja Kristus. "Christian Herald," sawijining publikasi agama umum sing nyatakake statistik babagan kabeh pasamuwan-pasamuwan, prakiraan yen anggota gereja Kristus saiki total 2,000,000. Ana luwih saka wong 7000 sing martakake publik. Keanggotaan gereja paling banter ing negara bagian kidul Amerika Serikat, utamane Tennessee lan Texas, senadyan jemaah ana ing saben 50 negara lan luwih saka wolung puluh negara manca. Ekspansi misionaris wis paling wiyar wiwit Perang Dunia kaping loro ing Eropah, Asia lan Afrika. Luwih saka 450 buruh wektu lengkap sing didhukung ing manca negara. Gereja-gereja Kristus saiki wis kaping lima minangka akeh anggota sing dilapurake ing Sensus Keagamaan AS 1936.

Sasuwene rencana organisasi sing ditemokake ing Prajanjian Anyar, gereja-gereja Kristus minangka otonomi. Sing dadi kepercayaan umum ing Kitab Suci lan kepatuhan marang ajaran-ajaran kasebut yaiku hubungan panguwaos sing nguber. Ana markas tengah gereja, lan ora ana organisasi sing unggul saka para pinituwa ing saben jemaah lokal. Kongregasi nggarap kanthi sukarela ndhukung bocah-bocah yatim lan yuswa, martakaké Injil ing bidang-bidang anyar, lan ing karya-karya sing padha.

Anggota gereja Kristus nindakake 40 universitas lan sekolah menengah, uga panti asuhan pitung puluh lan omah kanggo wong tuwa. Ana kira-kira majalah 40 lan majalah liyane sing diterbitake dening anggota gereja. Program radio lan televisi nasional, sing dikenal minangka "The Herald of Truth" disponsori dening gereja Highland Avenue ing Abilene, Texas. Kathah anggaran taunanipun saking $ 1,200,000 dipunanugrahi kanthi gratis dening pasamuwan-pasamuwan sanesipun Kristus. Program radio saiki krungu ing luwih saka stasiun radio 800, nalika program televisi saiki katon ing luwih saka stasiun 150. Liyane babagan radio sing dikenal kanthi jeneng "World Radio" nduweni jaringan stasiun 28 ing Brasil piyambak, lan beroperasi sacara efektif ing Amerika Serikat lan sawetara negara manca liyane, lan diprodhuksi ing basa 14. Program iklan ekstensif ing majalah nasional sing utama wiwit ing November 1955.

Ora ana konvensi, rapat tahunan, utawa publikasi resmi. "Dasi sing ngiket" minangka kesetaraan umum karo prinsip pemugaran Kekristenan Anyar.

Ing saben pasamuwan, sing wis ana cukup dawa supaya bisa diorganisasi kanthi lengkap, ana pluralitas para pinituwa utawa presbyter sing dadi badan sing ngatur. Wong-wong iki dipilih dening jamaah lokal kanthi basis kualifikasi ing Kitab Suci (1 Timothy 3: 1-8). Sing dadi penatua, guru, lan penginjil utawa menteri ing negarane. Sing terakhir ora nduweni wewenang sing padha karo utawa luwih dhuwur saka para pinituwa. Para pinituwa yaiku pangon utawa pengawal sing dadi pangarsané Kristus miturut Kitab Perjanjian Anyar, sing arupa konstitusi. Ora ana wewenang ing bumi sing luwih dhuwur tinimbang para pinituwa jemaat lokal.

Buku autografis asli saka enem puluh enem buku sing nyusun Alkitab dianggep wis diilhamiake dening Gusti, sing tegese padha ora bisa salah lan kuoso. Referensi kanggo Kitab Suci digawe ing penyelesaian saben pitakonan agama. A pangucap saka tulisan kasebut dianggep minangka tembung pungkasan. Buku teks dasar gereja lan basis kanggo kabeh khotbah yaiku Kitab Suci.

Ya. Pernyataan ing Yesaya 7: 14 dijupuk minangka ramalan saka lair prawan Kristus. Saperangan ayat-ayat Perjanjian Anyar kayata Matius 1: 20, 25, ditampa kanthi pasuryan minangka deklarasi prawan. Kristus ditampa minangka Putra Putraning Allah kang tunggal, nyathetake ing sarirane wong sing sampurna lan sampurna manawa.

Mung ing pangertosan bilih Gusti Allah netepaken tiyang mursid dados langgeng ing salawase lan tiyang ingkang boten setya badhe kasupen. Pangandikane Rasul Petrus, "Sejatine aku sumurup yen Gusti Allah iku ora beda karo wong, nanging ing saben bangsa wong sing wedi marang Panjenengane lan nindakake kabeneran bakal ditrima" (Para Rasul 10: 34-35.) Dijupuk minangka bukti yen Gusti Allah ora nemtokake individu supaya bisa disimpen utawa ilang ing salawas-lawase, nanging saben wong nemtokake nasibe dhewe.

Tembung baptis asalé saka basa Yunani "baptizo" lan secara harfiah tegese, "kanggo nyelehake, tenggorokan, kanggo nyelametake." Saliyane makna harfiah kasebut, pamindhahan dipraktikake amerga praktek pasamuwan ing jaman apostolik. Luwih luwih, mung pencelupan sing cocog karo gambaran baptis kaya sing diwènèhaké déning rasul Paulus ing Rum 6: 3-5 ing pundi piyambakipun nyebataken minangka pemakaman lan wungunipun.

Ora. Sing sing wis tekan "umur akuntabel" ditampa kanggo baptisan. Punika mratelakaken bilih conto-conto ingkang dipun paringaken ing Prajanjian Anyar tansah wonten ingkang mirengaken Injil ingkang dipunwiwiti lan dipun pitados. Iman kudu tansah ndhisiki baptis, supaya mung sing wis cukup kanggo mangerteni lan pracaya Injil dianggep pas kanggo baptisan.

Ora ana menteri utawa penginjil ing pasamuwan ora duwe prerogatif khusus. Padha ora nganggo gelar Pandhita utawa Bapak, nanging dianggep kanthi istilah Bruder kaya kabeh wong liya saka gereja. Bebarengan karo para pinituwa lan wong-wong liyane padha menehi pitutur lan menehi pitutur marang wong-wong sing njaluk bantuan.

njaluk Ing Tutul

  • Ministri Internet
  • PO Box 2661
    Davenport, IA 52809
  • 563-484-8001
  • alamat email iki lagi direksa saka spambots. Sampeyan kudu aktif JavaScript kanggo ndeleng.