Gereja-gereja Kristus ... Sapa wong-wong iki?
  • Register
Gereja-gereja Kristus ... Sapa wong-wong iki?

Miturut Joe R. Barnett


Sampeyan mbokmenawa krungu pasamuan-pasamuwané Kristus. Lan mbok menawa sampeyan wis takon, "Sapa wong iki? Apa - yen apa - mbedakake saka ratusan greja liya ing jagad?

Sampeyan mungkin kepingin weruh:
"Apa latar mburi sajarahe?"
"Kepiye akeh anggota sing duwe?"
"Apa pesene?"
"Kepiye wong sing diatur?"
"Kepriyé anggoné padha nyembah?"
"Apa padha pracaya marang Kitab Suci?

Carane Akeh Anggota?

Ing saindhenging donya ana sawetara Kongregasi 20,000 gereja Kristus karo total 21 / 2 kanggo 3 yuta anggota individu. Ana jamaah cilik, sing kalebu mung anggota sawetara - lan gedhe-gedhe gedhe sing diwenehi sawetara ewu anggota.

Kekuwatan numerik ing gréja-gréja Kristus ing negara bagéan kidul Amerika Serikat, kayata, ana sekitar anggota 40,000 ing sawetara kongregasi 135 ing Nashville, Tennessee. Utawa, ing Dallas, Texas, ngendi kira-kira anggota 36,000 ing Kongregasi 69. Ing negara-negara kaya Tennessee, Texas, Oklahoma, Alabama, Kentucky - lan liya-liyane - ana gereja Kristus ing saben kutha, ora ketompo carane gedhe utawa cilik.

Nalika jumlah jemaah lan anggota ora akeh ing panggonan liya, ana gereja-gereja Kristus ing saben negara ing Amerika Serikat lan ing 109 negara liya.

Wong Restorasi Roh

Anggota gereja Kristus minangka wong roh pemulihan - kepengin mulihake wektu gereja Prajanjian Anyar sing asli.

Dr. Hans Kung, ahli teologi Eropa sing kondhang, nerbitake buku sawetara taun kepungkur kanthi irah-irahan Gréja. Dr. Kung lamented kasunyatan sing pasamuwan mantep wis ilang cara; wis dadi burdened karo tradisi; wis gagal dadi apa sing wis dirancang Kristus.

Jawaban mung, miturut Dr. Kung, kanggo maca tulisan suci kanggo ndeleng apa gereja ing awal, lan banjur bisa pulih ing abad rong puloh esensi gereja asli. Iki minangka pasamuwan-pasamuwan Sang Kristus sing arep dilakoni.

Ing pungkasan abad 18, wong-wong saka denominasi sing beda-beda, sinau dhewe-dhewe, ing macem-macem negara, wiwit takon:

-Apa ora balik maneh marang denominasionalisme kanggo kesederhanaan lan kesucian gereja abad pisanan?
-Menapa ora njupuk Kitab Suci piyambak lan sapisan maneh "kanthi sabar ing ajaran para rasul ..." (Para Rasul 2: 42)?
- Yagene ora nandurake wiji sing padha (Sabda Jahweh, Lukas 8: 11), sing ditanemake abad kaping pitu Kristen, lan dadi Kristen mung, kaya dene?
Wong-wong mau nyuwun marang wong-wong kanggo mbuang denominasionalisme, mbuwang akal-budhak manungsa, lan nganut Kitab Suci.

Padha ngajar ora ana apa-apa sing dibutuhake kanggo wong minangka tindakan iman kajaba apa sing katon ing Kitab Suci.

Padha nandheske yen bakal bali menyang Kitab Suci ora ateges panyiapan denominasi liya, nanging mung bali menyang gereja asli.

Anggota gereja-gereja Kristus seneng banget karo pendekatan iki. Kanthi Kitab Suci minangka pandhuan kita mung, kita kepéngin nemoni gereja asli lan ngreksa.

Kita ora weruh iki minangka arrogance, nanging banget ngelawan. We are nyimpen yen kita ora duwe hak kanggo nyuwun kesetiaan wong kanggo organisasi manungsa-nanging mung hak kanggo nelpon wong kanggo ngetut cithak cetak Gusti Allah.

Ora Ana Denomination

Mulane, kita ora kasengsem karo creed man-made, nanging mung ing pola Prajanjian Anyar. Kita ora ngandhut saka dhéwé minangka denominasi - ora kaya Katolik, Protestan, utawa Yahudi - nanging mung minangka anggota gereja kang diadegake Yesus lan kanggo dheweke seda.

Lan sing, sengaja, kok kita nganggo jenenge. Istilah "gereja Kristus" ora digunakake minangka sebutan denominasi, nanging minangka istilah deskriptif sing nuduhake gereja iku kagungane Kristus.

Kita kenal kekurangan pribadi lan kelemahan kita - lan iki kabeh alasan liyane kanggo kepéngin supaya kanthi teliti, miturut rencana kabeh cekap lan sampurna Gusti Allah kanggo pasamuan.

Unity Based On The Bible

Wiwit Gusti Allah paring wewenang "kabeh panguwasa" ing Kristus (Matius 28: 18), lan wiwit dadi juru wicara Gusti Allah ing dina iki (Ibrani 1: 1,2), kita yakin yen Kristus mung nduweni wewenang kanggo ngucapake apa pasamuan lan apa kita kudu ngajar.

Lan mung nalika Prajanjian Anyar mratobatake pandhuane Kristus marang para murid, dheweke mung kudu dadi basis kanggo kabeh ajaran lan laku agama. Iki dhasar karo anggota gereja Kristus. Kita pracaya manawa ngajarake Prajanjian Anyar tanpa modifikasi iku mung cara kanggo mimpin wong lanang lan wanita dadi Kristen.

Kita pracaya menawa divisi agama apik. Yesus ndedonga kanggo manunggal (John 17). Lan mengko, Rasul Paulus nyuwun marang wong-wong sing padha dipisahake ana ing Kristus (1 Korinta 1).

Kita pracaya cara mung kanggo entuk kamanunggalan yaiku kanthi bali menyang Kitab Suci. Kompromi ora bisa nggawa kamanunggalan. Lan mesthine ora ana wong, utawa golongan wong, duwe hak kanggo nyusun seperangkat aturan sing saben wong kudu tetep. Nanging pancen bener kanggo ngucap, "Ayo padha manunggal kanthi mung ngetutake Kitab Suci." Iki adil. Iki aman. Iki bener.

Mulane pasamuwan-pasamuwané Kristus nuntut persatuan agama sing adhedhasar Kitab Suci. Kita pracaya supaya nampa apa wae kredo tinimbang Prajanjian Anyar, ora nampik pamrentahan Prajanjian Anyar, utawa ngetutake samubarang laku sing ora ditampa dening Prajanjian Anyar kanggo nambah utawa njupuk saka ajaran-ajaraning Gusti Allah. Lan loro tambahan lan subtractions disalahké ing Kitab Suci (Galatians 1: 6-9; Wahyu 22: 18,19).

Iki minangka alesan Prajanjian Anyar minangka aturan lan pratelan sing mung ana ing gereja-gereja Kristus.

Saben Kongregasi Timer

Pasamuwan-pasamuwané Kristus ora ana gayuh birokrasi organisasi modern. Ora ana papan sing ngatur - ora distrik, regional, nasional utawa internasional - ora ana markas ing bumi lan ora ana organisasi sing dirancang manungsa.

Saben jemaah otonom (mandiri) lan bebas saka saben jemaah liyane. Dasi siji sing ngubungake jamahe akeh iku yaiku kesetiaan umum kanggo Kristus lan Kitab Suci.

Ora ana konvensi, rapat tahunan, utawa publikasi resmi. Kongregasi nggarap kerja sama kanggo ndhukung omah para anak, omah kanggo wong tuwa, karya misi, lan liya-liyane. Nanging, partisipasi banget kanthi sukarela ing saben jemaah lan ora ana wong utawa kelompok sing ngetrapake kebijakan utawa nggawe keputusan kanggo jamaah liyane.

Saben jemaah dikelola sacara lokal dening akeh pinituwa sing dipilih saka kalangan anggota. Iki minangka wong sing ketemu kualifikasi tartamtu kanggo kantor iki ing 1 Timothy 3 lan Titus 1.

Ana uga para deacon ing saben pasamuwan. Iki kudu nemokake kualifikasi Alkitab saka 1 Timothy 3. Aku

Barang-barang saka Worship

Ibadah ing gereja-gereja Kristus pusat ing limang item, padha kaya ing gereja abad pisanan. Kita pracaya pola punika penting. Gusti Yesus ngandika, "Gusti Allah iku roh, lan wong sing nyembah marang Panjenengane kudu padha sujud ana ing roh lan kayekten" (Yohanes 4: 24). Saka statement iki kita sinau telung perkara:

1) Pangibadah kita kudu diarahake menyang obyek sing bener ... Allah;

2) Sampeyan kudu disaranake dening roh sing bener;

3) Sampeyan kudu miturut bebener.

Kanggo nyembah marang Gusti Allah miturut kayekten yaiku nyembah marang Panjenengane miturut Sabdane, amarga Sabda iku bener (Yohanes 17: 17). Mulane, kita ora kudu ngilangi barang apa wae sing ana ing Sabda, lan ora ana barang sing ora ana ing Sabda.

Ing bab agama kita kudu lumaku kanthi pracaya (2 Korinta 5: 7). Wiwit iman kapengin ngrungokake Sabda Jahweh (Rum 10: 17), apa wae sing ora sah dening Kitab Suci ora bisa dilakoni kanthi iman ... lan apa wae sing ora pracaya iku dosa (Romans 14: 23).

Lima item ibadah sing ditampa dening pasamuwan abad pisanan nyanyi, ndedonga, martakaké, menehi, lan mangan Perjamuan Suci.

Yen sampeyan kenal karo pasamuwan-pasamuwan Kristus sampeyan mungkin weruh yen ing rong item kasebut praktik kita beda karo sing paling akeh kelompok agama. Dadi, aku kudu fokus ing loro iki, lan nyatakake alasan kanggo apa sing dikarepake.

Singing Acappella

Salah sawijining hal sing paling sering kita sok dong mirsani babagan pasamuwan-pasamuwan Kristus yakuwi nyanyi tanpa nggunakake instrumen musik mekanik - sing nyanyi cappella minangka musik mung sing digunakake ing ibadah kita.

Cukup nyatakake, iki alesan: kita nyoba kanggo nyembah miturut pandhuan saka Prajanjian Anyar. Prajanjian Anyar ninggalake musik instrumental, saéngga, kita pracaya iku bener lan aman kanggo ninggalake metu, uga. Yen kita nggunakake instrumen mekanik kita kudu nglakoni tanpa wewenang anyar Prajanjian.

Ana mung 8 ayat ing Prajanjian Anyar babagan subyek musik ing ibadah. Kene lagi:

"Lan bareng padha nyanyi lagu hymn, padha menyang Gunung Zaitun" (Matius 26: 30).

"kira-kira tengah wengi Paulus lan Silas padha ndedonga lan nyanyian puji-pujian marang Gusti Allah ..." (Para Rasul 16: 25).

"Mulane Ingsun bakal ngluhurake Ingsun ana ing antarane para bangsa, sarta nyanyi demi asmanira" (Rum 15: 9).

"Aku bakal melu karo roh lan aku bakal melu karo pikiran uga" (1 Korinta 14: 15).

"Padha kebak Roh Suci, adhedhasar pujian lan puji-pujian lan lagu-lagu kasukman, nyanyi lan ndhemen ing Gusti kalawan gumolonging atimu" (Efesus 5: 18,19).

"Muga-muga pangandikané Kristus dumunung ana ing kowé kabèh, kaya anggonmu nrima lan nuntun marang wong-wong liya ing sajroning kawicaksanan, lan uga nyanyi lan nyanyian puji-pujian lan kidung kasukman karo sukuran ing atimu marang Gusti Allah" (Kolose 3: 16).

"Ingsun bakal ngumumake asmanira marang sadulurku, ing tengahing pasamuwan aku bakal ngidungake kidung panglipur marang kowe" (Ibrani 2: 12).

"Apa ana wong ing antaramu sing nandhang sangsara? Apa Panjenengané ndedonga, apa ana sing bungah?" (James 5: 13).

Instrumen musik musik ora bisa ditampilake ing bagian kasebut.

Secara historis, penampilan pisanan musik instrumental ing panyembahan gereja ora nganti abad kaping-6 M, lan ora ana praktik umum nganti sawise abad kaping wolu.

Musik instrumental ditentang banget dening pimpinan agama kayata John Calvin, John Wesley lan Charles Spurgeon amarga ora ana ing Prajanjian Anyar.

Mingguan Perjamuan Paskah Gusti

Panggonan liya ing ngendi sampeyan bisa uga ngerteni beda antarane pasamuan-pasamuwan Kristus lan kelompok-kelompok agama liyane yaiku ing Perjamuan Suci. Pésta peringatan iki diresmèkaké déning Gusti Yésus ing wayah wengi ngiyanati (Matius 26: 26-28). Iki diamati dening wong Kristen kanggo ngeling-eling pati Gusti (1 Korinta 11: 24,25). Lèpèn - roti ragi lan woh wit anggur - minangka lambang awak lan getih Yesus (1 Korinta 10: 16).

Pasamuwan-pasamuwané Kristus béda karo wong-wong sing ngetrapaké Tentara Gusti ing dina pisanan saben minggu. Maneh, pusat alasan kita tekad kanggo ngetutake ajaran Prajanjian Anyar. Iku ngandika, nggambarake laku ing gereja abad pisanan, "Lan ing dina kapisan ing minggu ... para sakabat teka bebarengan kanggo break roti ..." (Para Rasul 20: 7).

Sawetara wis mbantah sing teks ora nemtokake dina pisanan saben minggu. Iki bener - kaya angger-angger kanggo netepi dina Sabat ora nemtokake saben dina Sabat. Perintah iku mung, "elinga dina Sabat supaya tetep suci" (Exodus 20: 8). Wong-wong Yahudi ngerti yèn saben dina Sabbat. Iku misale jek kanggo kita sing kanthi panalaran sing padha "dina pisanan minggu" tegese dina pisanan saben minggu.

Maneh, kita ngerti saka sejarawan sing dihormati minangka Neander lan Eusebius sing Kristen ing abad-abad wiwitan njupuk Perjamuan Suci saben dina Minggu.

Katentuan Pangginaan supados langkung

Mbokmenawa sampeyan mikir, "Kepriyé bakal dadi anggota gereja Kristus?" Apa syarat anggota?

Pasamuwan-pasamuwané Kristus ora nyatakaké babagan kaanggotaan kanthi istilah sawetara rumus sing kudu dilakoni kanggo disetujoni dadi pasamuan. Prajanjian Anyar menehi langkah-langkah tartamtu sing dijupuk dening wong ing dina iku kanggo dadi wong Kristen. Nalika wong dadi Kristen, dheweke kanthi otomatis dadi anggota gereja.

Padha bener saka pasamuwan-pasamuwané Kristus saiki. Ora ana aturan utawa upacara sing misuwur sing kudu dilakoni dadi pasamuan. Nalika wong dadi Kristen, ing wektu sing padha, dadi anggota gereja. Ora ana langkah luwih sing dibutuhake kanggo nduweni anggota pasamuwan.

Ing dina kapisan eksistensi gereja wong-wong sing mratobat lan dibaptis padha disimpen (Para Rasul 2: 38). Lan wiwit ing dina iku kabeh sing disimpen disimpen ing pasamuwan (Kisah Para Rasul 2: 47). Miturut ayat iki (Kisah Para Rasul 2: 47) iku Gusti sing nindakake nambah. Mulane, ing ngupaya ngetutake pola iki, kita ora milih wong menyang gereja utawa nguwatake wong-wong mau liwat seri studi sing dibutuhake. Kita ora duwe hak ngupaya apa-apa manawa ora manut dhawuh marang Juruwilujeng.

Kondhisi pardon sing diwulangake ing Prajanjian Anyar yaiku:

1) Siji kudu krungu Injil, amarga "iman teka kanthi ngrungokake pangandikaning Allah" (Rum 10: 17).

2) Siji kudu pracaya, amarga "tanpa iman iku ora bisa nyenengake Gusti Allah" (Ibrani 11: 6).

3) Siji kudu mratobat dosa-dosa sing dilalekake, amarga Gusti Allah "paring dhawuh marang kabeh wong, saben-saben arep mratobat" (Para Rasul 17: 30).

4) Siji kudu ngakoni Gusti Yesus minangka Gusti, amarga ngandika, "Sapa sing ngakoni aku sadurunge wong, dheweke uga bakal ngakoni sadurunge bapakku sing ana ing swarga" (Matius 10: 32).

Lan ana sing kudu kabaptis kanggo pangapuraning dosa, kanggo Petrus ngandika, "Padha mratobata, lan kabaptis kabeh ana ing asmane Gusti Yesus Kristus kanggo pangapuraning dosamu ..." (Para Rasul 5: 2) .

Penekanan ing Baptisan

Pasamuwan-pasamuwané Kristus duwé reputasi kanggo nandhingaké tekanan sing luwih penting kanggo kabaptis. Nanging, kita ora nandhesake baptis minangka "tata cara pasamuan," nanging minangka pituduh saka Kristus. Prajanjian Anyar ngajar baptis minangka tumindak sing penting kanggo kawilujengan (Mark 16: 16; Kisah Para Rasul 2: 38; Para Rasul 22: 16).

Kita ora laku baptisan bayi amarga baptisan Prajanjian Anyar mung kanggo wong dosa sing ngarah marang Gusti ing kapercayan lan peniten. Bayi ora duwe dosa kanggo mratobat, lan ora bisa nduweni kualifikasi minangka wong percaya.

Bentuk tunggal baptisan sing kita praktek ing pasamuwan-pasamuwan Kristus yaiku kecemplung. Tembung Yunani saka tembung baptis rawuh tegese "kanggo nyelehake, nyelehake, subyek, kanggo nyelametake." Lan Kitab Suci tansah nuduhaké baptisan minangka penguburan (Kisah Para Rasul 8: 35-39; Rum 6: 3,4; Kolose 2: 12).

Baptisan punika penting sanget amargi Prajanjian Anyar mujudaken tujuan ing nginggil punika:

1) Kanggo nglebokake kerajaan kasebut (John 3: 5).

2) Kontak getih Kristus (Rum 6: 3,4).

3) Iku kanggo njaluk menyang Kristus (Galatians 3: 27).

4) Iku kanggo kawilujengan (Mark 16: 16; 1 Peter 3: 21).

5) Iku kanggo pangapuraning dosa (Para Rasul 2: 38).

6) Iku kanggo mbirat dosa (Para Rasul 22: 16).

7) Iku kanggo njaluk menyang pasamuan (1 Korintus 12: 13; Efesus 1: 23).

Wiwit Kristus mati kanggo dosa ing saindenging jagad lan undhangan kanggo mbagekake ing sih rahmaté kanggo wong kabèh (Kisah Para Rasul 10: 34,35; Wahyu 22: 17), kita ora ngandel yèn saben wong wis ditemtokake kanggo kaslametan utawa paukuman. Sawetara bakal milih teka ing Kristus kanthi iman lan ketaatan lan bakal disimpen. Liyane bakal nolak panjaluke lan bakal diukum (Mark 16: 16). Iki ora bakal ilang amarga padha ditandhani kanggo condemnation, nanging amarga kuwi path sing dipilih.

Nang endi wae sampeyan ana ing wektu iki, pangarep-arep kita bakal nemtokake kaslametan sing ditampa dening Kristus - supaya sampeyan bisa nyedhiyakake kapercayan lan dadi anggota gereja.

njaluk Ing Tutul

  • Ministri Internet
  • PO Box 2661
    Davenport, IA 52809
  • 563-484-8001
  • alamat email iki lagi direksa saka spambots. Sampeyan kudu aktif JavaScript kanggo ndeleng.