A Panggilan Kanggo Kekristenan Prajanjian Anyar
  • Register

Yesus seda kanggo gereja, putri Kristus. (Efesus 5: 25-33) Manungsa ing saindenging sajarah wis ngrusak pasamuwan, yen Sang Kristus wus seda marga dening denominasionalisme, kanthi nambahake hukum-hukum manusane marang Kitab Suci, lan miturut kredo liyane saka Kitab Suci.

Bisa uga dina iki, dadi manut karo karsané Kristus. Kristen bisa mutusake kanggo mulihake gereja kanggo dadi pasamuwan ing Prajanjian Anyar. (Kisah Para Rasul 2: 41-47)

Sawetara Iku Sampeyan kudu ngerti

Sampeyan kudu ngerti yen ing jaman kitab, gereja diarani:

  • Padalemaning Allah (1 Korinta 3: 16)
  • Panganten Kristus (Efesus 5: 22-32)
  • Awak Kristus (Kolose 1: 18,24; Efesus 1: 22-23)
  • Kratoning putrane Gusti Allah (Kolose 1: 13)
  • Omahé Allah (1 Timothy 3: 15)
  • Gereja gereja (1 Korinta 1: 2)
  • Gereja sing dilairake (Ibrani 12: 23)
  • Gereja jemaat (Kisah Para Rasul 20: 28)
  • Gereja-gereja Kristus (Rumus 16: 16)

Sampeyan kudu ngerti sing gereja punika:

  • Dibangun dening Yesus Kristus (Matius 16: 13-18)
  • Dituku dening getih Kristus (Kisah Para Rasul 20: 28)
  • Dibangun ing Yesus Kristus minangka pondasi mung (1 Korinta 3: 11)
  • Ora dibangun karo Petrus, Paulus, utawa wong liya (1 Korinta 1: 12-13)
  • Dumadi saka sing disimpen, sing ditambahake dening Gusti sing nyimpen wong-wong mau (Kisah Para Rasul 2: 47)

Sampeyan kudu ngerti sing anggota gereja disebut:

  • Anggota Kristus (1 Korintus 6: 15; 1 Korintus 12: 27; Rumus 12: 4-5)
  • Murid-muridé Kristus (Kisah Para Rasul 6: 1,7; Para Rasul 11: 26)
  • Wong sing pitutur (Kisah Para Rasul 5: 14; 2 Korinta 6: 15)
  • Wong-Wong Mursid (Kisah Para Rasul 9: 13; Rum 1: 7; Filipi 1: 1)
  • Imam (1 Peter 2: 5,9; Wahyu 1: 6)
  • Anak-anak Gusti Allah (Galatia 3: 26-27; 1 John 3: 1-2)
  • Kristen (Kisah Para Rasul 11: 26; Para Rasul 26: 28; 1 Peter 4: 16)

Sampeyan kudu ngerti yen gereja lokal nduweni:

  • Para pinituwa (uga disebut para uskup lan pastors) sing ngawasi lan ngleksanani kumpul (1 Timothy 3: 1-7; Titus 1: 5-9; 1 Peter 5: 1-4)
  • Deacons, sing ngawula marang gereja (1 Timothy 3: 8-13; Filipi 1: 1)
  • Para penginjil (preachers, ministers) sing ngajari lan martakaké pangandikaning Allah (Efesus 4: 11; 1 Timothy 4: 13-16; 2 Timothy 4: 1-5)
  • Anggota, sing tresna marang Gusti lan siji liyane (Filipus 2: 1-5)
  • Otonomi, lan katujokake kanggo pasamuwan-pasamuwan lokal mung dening iman umum (Jude 3; Galatians 5: 1)

Sampeyan kudu ngerti yen Gusti Yesus Kristus

  • Trésna marang pasamuan (Efesus 5: 25)
  • Nguripake getih kanggo pasamuan (Kisah Para Rasul 20: 28)
  • Didegaké pasamuwan (Matius 16: 18)
  • Ditambahaké wong sing disimpen menyang gereja (Kisah Para Rasul 2: 47)
  • Apa kepala gereja (Efesus 1: 22-23; Efesus 5: 23)
  • Bakal nylametake pasamuwan (Kisah Para Rasul 2: 47; Efesus 5: 23)

Sampeyan kudu ngerti yen wong ora:

  • Tujuan gereja (Efesus 3: 10-11)
  • Tuku gereja (Kisah Para Rasul 20: 28; Efesus 5: 25)
  • Jeneng-jenengnya (Yesaya 56: 5; Yesaya 62: 2; Kisah 11: 26; 1 Peter 4: 16)
  • Tambah wong ing pasamuwan (Kisah Para Rasul 2: 47; 1 Korinta 12: 18)
  • Menehi pasamuan doktrin (Galat 1: 8-11; 2 John 9-11)

Sampeyan kudu ngerti, kanggo mlebu gereja, sampeyan kudu:

  • Pracaya ing Gusti Yesus Kristus (Ibrani 11: 6; John 8: 24; Para Rasul 16: 31)
  • Mratobat saka dosamu (Nguripake dosamu) (Lukas 13: 3; Kisah Para Rasul 2: 38; Para Rasul 3: 19; Para Rasul 17: 30)
  • Anggonmu pracaya marang Jahshua (Matius 10: 32; Para Rasul 8: 37; Rumus 10: 9-10)
  • Dadi kabaptis ana ing getih rahmat Yesus Matius 28: 19; Tandhani 16: 16; Kisah Para Rasul 2: 38; Kisah Para Rasul 10: 48; Kisah Para Rasul 22: 16)

Sampeyan kudu ngerti yen baptis mbutuhake:

  • Kathah banyu (John 3: 23; Kisah 10: 47)
  • Mudhun menyang banyu (Kisah Para Rasul 8: 36-38)
  • A ngubur ing banyu (Rum 6: 3-4; Kolose 2: 12)
  • Wunguné (Kisah Para Rasul 8: 39; Rum 6: 4; Kolose 2: 12)
  • A lair (John 3: 3-5; Romans 6: 3-6)
  • A ngumbah (Para Rasul 22: 16; Ibrani 10: 22)

Sampeyan kudu ngerti sing kanthi baptis:

  • Sampeyan disimpen saka dosa (Tandha 16: 16 1 Peter 3: 21)
  • Sampeyan duwe pangapuran dosa (Para Rasul 2: 38)
  • Dosa sing dikubur dening getihé Kristus (Kisah Para Rasul 22: 16; Ibrani 9: 22; Ibrani 10: 22; 1 Peter 3: 21)
  • Sampeyan lumebu ing pasamuwan (1 Korinta 12: 13; Para Rasul 2: 41,47)
  • Sampeyan mlebu menyang Kristus (Galatians 3: 26-27; Romans 6: 3-4)
  • Sampeyan sijine Kristus lan dadi anak saka Gusti Allah (Galatia 3: 26-27)
  • Sampeyan lair maneh, makhluk anyar (Roma 6: 3-4; 2 Korinta 5: 17)
  • Sampeyan lumaku ing kabodhenan anyar (Rum 3: 6: 3-6)
  • Sampeyan nuruti Kristus (Mark 16: 15-16; Para Rasul 10: 48; 2 Tesalonika 1: 7-9)

Sampeyan kudu ngerti yen pasamuan sing setya bakal:

  • Ibadah ing roh lan ing bebener (Yohanes 4: 23-24)
  • Temokake ing dina pisanan minggu (Kisah Para Rasul 20: 7; Ibrani 10: 25)
  • Ndedonga (James 5: 16; Para Rasul 2: 42; 1 Timothy 2: 1-2; 1 Tesalonika 5: 17)
  • Sing, nggawe melodi karo ati (Efesus 5: 19; Kolose 3: 16)
  • Mangku ing dinané Gusti ing dina kapisan minggu (Kisah Para Rasul 2: 42 20: 7; Matius 26: 26-30; 1 Korinta 11: 20-32)
  • Menehi, liberally lan riang (1 Korinta 16: 1-2; 2 Korinta 8: 1-5; 2 Korinta 9: 6-8)

Sampeyan kudu ngerti, yen ing Prajanjian Anyar ana:

  • Siji kulawarga Gusti Allah (Efesus 3: 15; 1 Timothy 3: 15)
  • Siji karajan Kristus (Matius 16: 18-19; Kolose 1: 13-14)
  • Siji awak Kristus (Kolose 1: 18; Efesus 1: 22-23; Efesus 4: 4)
  • Siji putri Kristus (Rum 7: 1-7; Efesus 5: 22-23)
  • Salah sawijining pasamuwan Kristus (Matius 16: 18; Efesus 1: 22-23; Efesus 4: 4-6)

Sampeyan ngerti yen gereja sing padha saiki:

  • Punika dipandu dening tembung sing padha (1 Peter 1: 22-25; 2 Timothy 3: 16-17)
  • Conto kanggo iman siji (Yude 3; Efesus 4: 5)
  • Nyuwun pangapunten kanggo kabeh wong sing pracaya (Yohanes 17: 20-21; Efesus 4: 4-6)
  • Ora denominasi (1 Korinta 1: 10-13; Efesus 4: 1-6)
  • Iku setya marang Kristus (Lukas 6: 46; Wahyu 2: 10; Mark 8: 38)
  • Wears jeneng Kristus (Roma 16: 16; Para Rasul 11: 26; 1 Peter 4: 16)

Sampeyan kudu ngerti yen sampeyan bisa dadi anggota gereja iki:

  • Nggawe apa wong 1900 taun kepungkur (Para Rasul 2: 36-47)
  • Tanpa ing sembarang denominasi (Kisah Para Rasul 2: 47; 1 Korintus 1: 10-13)

Sampeyan kudu ngerti yen anak saka Gusti Allah:

  • Bisa ilang (1 Korintus 9: 27; 1 Korintus 10: 12; Galatia 5: 4; Ibrani 3: 12-19)
  • Nanging diwenehi hukum ngampuni (Kisah Para Rasul 8: 22; James 5: 16)
  • Kersané terus dibesrèkaké déning getihé Sang Kristus nalika tindak ing sajroning pepadhang. (1 Peter 2: 9-10; 1 John 1: 5-10)

"Sawetara perkara sing kudu ngerti" saka saluran dening Injil Minutes, PO Box 50007, Ft. Worth, TX 76105-0007

njaluk Ing Tutul

  • Ministri Internet
  • PO Box 2661
    Davenport, IA 52809
  • 563-484-8001
  • alamat email iki lagi direksa saka spambots. Sampeyan kudu aktif JavaScript kanggo ndeleng.