Carane wong dadi anggota gereja Kristus?
  • Register

Ing kawilujengane jiwa manungsa ana 2 bagean sing perlu: bagean Allah lan bagean manungsa. Saking piwucalipun Gusti Allah, "Awit marga saka sih-rahmat, kowe wus kapitulungan marga saka pracaya, lan dudu saka awakmu dhewe, manawa Gusti Allah iku dudu prasetyan, supaya ora ana wong kang bakal kaluhurake" (Efesus 2: 8-9). Katresnan kang diparingake dening Gusti kanggo manungsa banjur nuntun dheweke kanggo ngirim Kristus menyang donya kanggo ngasilake manungsa. Urip lan piwulangé Gusti Yésus, kurban ing salib, lan martakaké Injil marang manungsa minangka bagéan saka Gusti Allah ing kawilujengan.

Sanadyan péranganing Allah minangka bagéyan gedhé, pérangan manungsa uga perlu yen manungsa bisa tekan swarga. Manungsa kudu netepi syarat-syarat pengampunan sing wis diumumake dening Gusti. Bagéan manungsa bisa kanthi jelas disusun ing langkah-langkah ing ngisor iki:

Krungu Injil. "Kepriyé déné padha nyebut marang wong sing ora padha precaya, lan kepriyé bisané padha pracaya marang wong kang durung padha ngrungokaké, lan kepriyé bisané padha krungu, menawa ora ana kang martakaké?" (Rum 10: 14).

pracaya. "Lan tanpa iman, ora ana barang kang becik kanggo dheweke, amarga sapa sing teka marang Gusti Allah mesthine pracaya yen dheweke iku, lan dheweke iku wong kang menehi pituwas marang wong-wong sing padha ngupaya" (Ibrani 11: 6).

Mratobat saka dosa sing wis tau kepungkur. "Ing jaman mboten pitados dhawuhipun Gusti Allah boten wonten, nanging saiki panjenenganipun paring dhawuh supados tiyang-tiyang kedah tansah mratobat" (Kisah Para Rasul 17: 30).

Ngaku Yesus minangka Gusti. "Apa ana sing ngalang-alangi aku supaya dibaptisi?" Atur wangsulane Filipus: "Manawi panjenengan pitados kanthi gumolonging manah, manut ing salebeting manah." Paring wangsulane: "Aku pracaya yen Gusti Yesus iku Putraning Allah" (Kisah Para Rasul 8: 36 -37).

Sing kabaptis kanggo pangapuraning dosa. "Pétrus nuli ngandika marang wong-wong mau," Padha mratobata, lan kabaptis kabèh wong ing kowé atas asmané Yésus Kristus tumrap pangapuranéng dosa panjenengan, lan kowé bakal nampa peparingé Roh Suci "(Kisah Para Rasul 2: 38).

Urip urip Kristen. "Kowé iku lenggah pilihan, imam kapitayane, bangsa kang suci, bangsa kanggo keparenging Allah, supaya kowe bisa nuduhake kaunggulane Panjenengane kang nimbali kowe saka ing pepeteng menyang pepadhang kang nggumunake" (1 Peter 2: 9).

njaluk Ing Tutul

  • Ministri Internet
  • PO Box 2661
    Davenport, IA 52809
  • 563-484-8001
  • alamat email iki lagi direksa saka spambots. Sampeyan kudu aktif JavaScript kanggo ndeleng.